Jablečné řezy s kokosem a smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenKombinace vláčného těsta a jablečné náplně s pudinkem je mezi lidmi velmi známá a oblíbená. Zkuste ale klasické jablečné řezy dotáhnout ještě blíže k dokonalosti…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kombinace vláčného těsta a jablečné náplně s pudinkem je mezi lidmi velmi známá a oblíbená. Zkuste ale klasické jablečné řezy dotáhnout ještě blíže k dokonalosti…
Jemný a šťavnatý jablečný moučník nejen pro podzimní dny. Pochutnáte si na něm při posezení u kávy nebo čaje. Kdo má rád chuť skořice, může si ji špetku přidat do…
Máte rádi palačinky? Vyzkoušejte jablečné. Stačí jen přidat do těsta strouhaná jablka, skořici nebo skořicový cukr a podzimní varianta je na světě. Přidejte šlehačku a…
Oblíbená zdravá a rychlá svačinka, nebo příloha k hlavnímu jídlu, to je mrkvový salát s jablky. Jeho přípravu zvládne i začátečník a za pár minut můžete mít na stole…
Salát z mrkve a jablek je osvěžující a zdravá volba plná chuti a vitamínů. Kombinace sladké chuti jablek s křupavou mrkví dodává tomuto salátu na pikantnosti. Na jaře,…
Kachnu na našich stolech najdeme zpravidla při slavnostních příležitostech. Podle tohoto receptu nachystáme kachnu již večer, kdy ji nasolíme a okmínujeme. Ráno ji pak…
Piškotový moučník s jablky je tady pro milovníky jednoduchých podzimních chutí. Můžete jej připravit jen ovoněný skořicí nebo jablečnou náplň ozvláštnit přidáním kokosu…
Koláč z listového těsta s voňavými jablky a nadýchanou šlehačkou je ideální dezert pro chvíle, kdy chcete zazářit bez dlouhého pečení. Sladké ovoce, křehké těsto a jemná…
Náplň pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Čistú utierku namočíme do studenej vody a vyžmýkame. Rozložíme ju na dosku. Ryžový papier ukladáme na vlhkú utierku…
Kachnu omyjeme, osušíme, zevnitř důkladně osolíme a zvenku mírně osolíme a okmínujeme. Poté do ní zasuneme omyté jablko (nebo dvě). Dáme do pekáče s cibulemi,…
Náplň: Do kastrolu dáme citronovou šťávu a jablka nakrájená na kousky, promícháme. Přidáme cukr, skořici a máslo. Jablka vaříme za občasného míchání, dokud nejsou…
Oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené švestky a jablka bez jader. Vše dáváme na plech a zasypeme cukrem. Přidáme koření a…
Makovec je ze všech makových receptů nejoblíbenější a jeho příprava nejjednodušší. Naše milované makové moučníky sklízejí u nás obdiv, ale ve světě pozdvižení, neboť v…
Kdo by neznal tenhle tradiční dezert, který se těší velké oblibě. Hodí se jen tak ke kávě i pro slavnostní příležitost. Vyzkoušejte tento recept, kde vás sice možná…
S podzimem pomalu přichází sklizeň jablek, ze kterých nejčastěji připravujeme různé moučníky, které pohladí naše chuťové pohárky. Spojení čokolády a jablek je opravdu…
Kyselost zelí je v salátu umírněna přidáním jablek. Jemně nasekaná cibule dává salátu lehce pikantní chuť. Připravte si zdravou pochoutku, kterou můžete podávat jako…
Žĺtky premiešame metličkou s makom.Pridáme tvaroh, nastrúhané jablká, med, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Dobre premiešame.Nakoniec vmiešame z bielkov vyšľahaný…
Listové těsto, pokud je mražené, necháme rozmrazit při pokojové teplotě.Jablka mezitím oloupeme a odstraníme jádřince, poté je nastrouháme na hrubém struhadle.Těsto…
Recepty po babičce bývají rodinným dědictvím a když se pustíme do jejich přípravy, je většinou úspěch předem zaručen. Vyzkoušejte tento příjemně nakyslý závin s jablky a…
Máte chuť na jablečný závin, ale bohužel listové těsto došlo, zato máte tortilly? Zkuste trochu improvizovat a tortilly naplnit dušenými jablky, hojně potřít máslem a…
Překrásné jablkové růže, které budou chloubou každé hospodyňky, jsou efektním, přesto však jednoduchým moučníkem. Na jejich přípravu postačí listové těsto, jablka a…
Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme dortovou formu. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Vedle v míse vyšleháme žloutky s cukrem. Poté vše smícháme…
Jablka nastrouháme na plátky, smícháme s ostatními surovinami a necháme aspoň 20 minut odležet, aby chia semínka a ovesné vločky nasákly tekutinu. Necháme předehřát…