Kachna pečená s jablky, podlévaná vínem a medem

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

1 kachna (cca 2000 g)
1 lžička kmínu
1 lžička drceného tymiánu
4 lžičky soli
150 ml červeného vína
1,5 PL medu
+ vývar na podlévání
4 kyselejší jablka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu očistíme a zvenku i zevnitř dobře prosolíme. Břišní dutinu naplníme drceným tymiánem. Omytá jablka přepůlíme a cca 3 - 4 půlky jablek vložíme do dutiny břišní - spíchneme párátkem. Kachnu vložíme na pekáček, lehce zasypeme kmínem a podlijeme vývarem.

  2. Vložíme do rozehřáté trouby na dobu cca 2,5 – 3 hodiny. Pečeme, dokud není maso měkké. Zpočátku pečeme maso odkryté, aby se dobře zatáhlo. Ve chvíli, kdy maso chytá barvu, kachnu přiklopíme druhým pekáčkem a až poslední hodinu pečeme kachnu odkrytou. Po celou dobu potíráme kachnu směsí z červeného vína a medu, a samotným výpekem.

  3. Cca - 30 minut před koncem pečení - vložíme do pekáčku ke kachně i pokrájená jablka, co nám zůstala. Podáváme s bramborem nebo s bramborovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 282 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachna pečená s jablky, podlévaná vínem a medem

Tématické fráze: pečená kachna na jablkách a medu pomalu pečená kachna na medu kachna na medu pečená kachna recepty pecena kachna s cervenym vinem recept na kachnu pečená kachna na medu kachna na medu a jablkach recepty pečená kachna kachna s jablky na pomerančích a medu kachna na medu s jablky recepty kachna pečena recept pečená kachna s jablky kachna na jablkách s vinem kachna pečená s jablky a vínem pečená kachna s jablky zebra na medem kachna pomalu pecena s nadivkou kachna recept pecena kachna recept