Medová kachna s jablky

phamka Kuchařka: phamka

Doba přípravy: 15min + 2,5 - 3 pečení 4-5 osob Drůbeží maso 17 názorů

Suroviny

Kachna která váží aspoň 2 kg
4-5 lžiček soli
1 lžička sušeného tymiánu
4-5 jablek kyselejších
50 g sušených švestek
2-3 lžičky kmínu
vývar na podlití (používám drůbeží - je lepší šťavnatější)
3-4 lžíce medu
150 ml červeného vína
osmažené bylinky na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu očistíme a osušíme, z venku i zevnitř dobře osolte hlavně v záhybech a pak do kachny dáme jablka nakrájená na 4-5 částí, která smícháme se švestkami a tymiánem a otvor dobře spíchneme!!!

  2. Dáme do pekáčku a posypeme kmínem, podlejeme vývarem, šup do trouby na 180°C a pečeme 2,5-3 hod (nebo dokud není maso krásně měkké). Na začátku necháme odklopené, ale po pár minutách přiklopíme pekáč.

  3. Během pečení potíráme medem smíchaným s vínem. Půl hodinky před dokončením zase odklopíme, aby se vytvořila kůrčička.
    Poté podáváme s bramborem a ozdobíme bylinkami.

Poznámka

Zdroj : moje sestra Hana, ta to pochytila z časopisu : Albert v kuchyni (trochu ho upravila)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 338 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medová kachna s jablky

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kachna s jablky kachna recepty kachna na jablkách kachna s jablky a medem pečení kachny kachna recept pečená kachna recept pečená kachna s jablky kachna na medu a jablkach recept na kachnu kachna kachna s jablky recept divoká kachna s jablky recepty na kachnu kachna s medem pecena kachna na medu kachna s medem a jablky pečená kachna s jablky a medem medová kachna recepty kachna s jablky

Zapomněl/a jsem heslo