Mořský pstruh na víně a bobkovém listě s příchutí jablka

Ryby Doba přípravy: 35 minut 24 názorů

Ryby Doba přípravy: 35 minut 24 názorů

Suroviny 2 porce

2 kusy mořského pstruha (Holandský, nebo náš)
několik bobkových listů (podle porcí)
citronová šťáva z 1 citronu
1 větší jablko
100-150 ml bílého vína
pepř
sůl
trochu hladké mouky
máslo+olej (půl na půl)

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy očistíme, omyjeme, vysušíme, můžeme jim odříznout hlavu, aby se vešli bez problému na talíř, celé prosolíme a posypeme čerstvě umletým pepřem, mírně obalíme v mouce a ještě se pstruhem zatřepeme, aby tam nebyla vrstva mouky.

  2. Z jedné strany uděláme 4 hlubší zářezy, do kterých později dáme na střídačku kolečko jablka a bobkový list.

  3. Na pánev si dáme máslo s olejem (aby se nám máslo nepřipalovalo), necháme hodně zahřát a pak opečeme pstruhy zeš strany, kde máme zářezy a opékáme 3-5 minut podle velikosti pstruha, otočíme na druhou stranu a do opečených zářezů i do břicha vložíme bobkové listy s jablkem (při servírování vyndáme) a celé pstruhy přelijeme vínem, necháme ještě chvilku smažit.

  4. Pokud se nám zdá, že je pstruh málo opečený, můžeme ještě jednou z obou stran dodatečně opéct-já dopékala, protože pstruzi byli dost velký a 5 minut jim nestačilo. Na talíři přelijeme šťávou, která nám vznikla.

Poznámka od kuchařky

Dcera mi říkala, že v Rakousku dávají na ryby bobkový list a citron, to mě inspirovalo a místo citronu, kde jsem použila jen šťávu jsem dala jablko, podávala jsem s rozšťouchanými pórkovými bramborami.

Komentáře k receptu Mořský pstruh na víně a bobkovém listě s příchutí jablka

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    pazderka83: Pazderko, děkuji za chválu, moc mě potěšila ;-):yes:

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Vynikajici zalezitost :yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Bibi BODÍK LETÍ K OTBĚ TAK TO NEMÁ CHYBU SUPÉR MŇAM:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Patricie+Haničko, moc vám děkuji za pochválení fotek:yes: Snažím se a učím se dát jim jiný rozměr a pohled a proto mám radost děvčata, že jste si toho všimly a díky moc:-8;-)

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • HankaPu HankaPu

    Bibi, máš v poslední době moc pěkné fotky:yes::yes::yes: a recept láká k vyzkoušení:yes::yes: +

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-K:-KBibi, máš krásné fotky. :yes::yes:
    Recept určitě vyzkouším +

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Všem velmi děkuji:yes:

    Andrejko, dá se to tam jak píšu, když ho otočím na pánvi a pak to topakuji i s tím znova-čili se tam nějakou dobu přece jen restuje;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    jááj, rybenka půůvabná:-p a ještě ke všemu pstroužek, ten já fakt můžu:-p vypadá to krásně k sežrání:-p:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Bibi, do těch zářezů se to vkládá až po upečení? :-O. Myslím, že to pak nepustí do masa ty správné chutě, ne? Já bych to tam teda dala asi hned;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc lákavý recept na chutnou rybku:-p+12:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

  • suslajda suslajda

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Já mám v lednici sladkovodního pstroužka. Doogo, myslím, že ten bude ještě lepší. Mně osobně mořský pstruh nenadchl,i když mám moc ráda ryby, ale to je o chuti.Příjde mi, že má výraznou chuť. Bibinko recept je krásný, ukládám:-)):yes: a fotečka hódně jedlá:-*:-p....+1

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    júúj:-O:-O to je krásná rybička:-8:yes: jenom škoda, že nedoplavala až na Valachy:-//:-D:-D:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: holandský pstruh recept holandský pstruh pstruh holandsky recept na mořského pstruha připrava mořskeho pstruha holanský pstruh recept recept holandský pstruh pstruh mořský-kuchařka aby se maslo nepripalovalo holandský pstruh recepty jak opéct pstruha holandský pstruh na jablkách servírování pstruha jak správně servírovat pstruha na talíři pstruh na bílem víně recept holandcký pstruh pstruh holandský recept recepty holandský pstruh příprava holandského pstruha holandský pstruh na víně