Jablečný sirup se skořicí a meduňkou

amdae Kuchařka: amdae

Doba přípravy: cca hodina 8 X 0,5 l Zavařeniny 4 názory

Suroviny

10 menších jablek
1 citron
2 hrsti čerstvé meduňky
1 balení celé skořice
2 kg třtinového cukru
4 vrchovaté lžíce medu (nebo podle chuti)
1 lžička kyseliny citronové (proti plísním)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jablka zbavíme jádra, citron kůry a nakrájíme. Vložíme do hrnce s meduňkou a skořicí. Zalijeme do 4 litrů vodou a vaříme do měkka.

  2. Scedíme přes plátno a vymačkáme. Pak přidáme cukr. Vaříme a přidáme kyselinu proti plísním a med. Při vaření sbíráme pěnu.

  3. Plníme do lahví. Já ještě pak cca 0,5 hodiny zavařila v hrnci.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jablečný sirup se skořicí a meduňkou

Tématické fráze: recept na sirup z jablek jablečný sirup bez vaření sirup z jablek recept meduňkový sirup s medem jablečný sirup citron jablečný sirup z celých jablek jablečný sirup recept jablečný sirup recept sirup jablko se skorici medunkovy sirup s medem recepty recepty s meduňkou sirup ze skorici vaříme s medunkou

Zapomněl/a jsem heslo