Vepřová pečeně s pikantním terčem na zelí v PH

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 4 hodiny vaření na II. stupni 4 porce Pomalý hrnec 0 názorů

Suroviny

800 g vepřové pečeně bez kosti
680 g sterilovaného zelí
150 g anglické slaniny
2 lžíce oleje
1 cibule
1 jablko
Bratislavská klobása
mletý pepř
sůl
1 lžíce hladké mouky
trochu studené vody
Dále:
2 lžíce sádla
2 cibule
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí i s nálevem dáme do keramické nádoby pomalého hrnce.
    Na rozehřáté lžíci oleje osmažíme do růžové barvy drobně nakrájenou slaninu s cibulí. Jablko nastrouháme na hrubém struhadle. Vše dáme na zelí a promícháme.

  2. Celou pečeni opláchneme, osušíme a do středu dlouhým a ostrým nožem uděláme otvor. Do otvoru vsuneme klobásu, pečeni zajistíme dvojitě složenou nití a ze všech stran ji posypeme solí a pepřem.

  3. Pečeni po všech stranách opečeme na lžíci oleje na velké pánvi a položíme ji do hrnce na zelí. Hrnec přiklopíme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny.

  4. Půl hodiny před dokončením přidáme do hrnce v troše vody rozmíchanou mouku, promícháme a dovaříme.
    Měkké maso zbavíme nití a nakrájíme na porce.

  5. Podáváme s vařenými bramborami a posypeme kroužky cibule, kterou jsme osmažili na sádle do zlatavé barvy.

Poznámka

Použila jsem domácí cuketové zelíhttps://www.toprecepty.cz/recept/36298-cuketove-ze...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 142 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová pečeně s pikantním terčem na zelí v PH

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová pečeně s anglickou na zelí vepřová pečeně nazelí s bramborem

Zapomněl/a jsem heslo