Hrníčkový štrúdl
Recept ještě nebyl hodnocenŠtrůdl je jedním z nejoblíbenějších moučníků pro svou snadnou a rychlou přípravu. Nemusí být vždy z taženého, nebo lístkového těsta. Zde je použito jednoduché křehké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Štrůdl je jedním z nejoblíbenějších moučníků pro svou snadnou a rychlou přípravu. Nemusí být vždy z taženého, nebo lístkového těsta. Zde je použito jednoduché křehké…
Závin se strouhanými jablky, rozinkami a skořicí můžeme péct kdykoliv během roku. Stačí mít po ruce vhodná jablíčka a trochu času. I když těsto kyne dvě hodiny,…
Jablečný závin se dozajista peče v každé rodině. Typy použitých těst jsou různé, ovšem nejjednodušší je použít kupované listové těsto, s nímž vám příprava závinu zabere…
Tento lahodný dezert je nejen zdravější variantou, ale také skvělou volbou pro ty, kteří preferují bezlepkovou stravu. S jemným nádechem koření a šťavnatou texturou si…
Jablečný štrúdl podle léty prověřeného receptu je křehoučký, vláčný a neodolatelně voní jablíčky, skořicí, rumem a ořechy. Před pečením závin potřeme rozšlehaným vejcem…
Přílohové červené zelí vylepšené o jablka a sušené švestky se skvěle hodí ke kachně, ale vychutnáte si ho i s jinými druhy masa a uzenin. Jeho příprava je velmi snadná a…
Troubu si dáme předehřát na 175°C. Oddělíme bílky od žloutků. K bílkům přidáme vanilkový cukr a špetku soli. Vyšleháme tuhý sníh. V míse vyšleháme žloutky s fruktosou do…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme. Přisypeme mouku se skořicí, čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a kypřidlem, opět promícháme a…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, promícháme. Přisypeme mouku se skořicí, čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a kypřidlem, opět promícháme a…
Tyto jablečné rohlíčky přijdou vhod, když nás honí "mlsná", nebo očekáváme hosty. Jsou nadýchané a plné nastrouhaných šťavnatých jablek. Připravíme je snadno z kynutého…
Sváteční řezy nebo dort plný ořechů a strouhaných jablek s lahodným krémem na povrchu čekají na konci receptu, pokud se pustíte do jeho přípravy. Jablka dodají moučníku…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Smícháme pomazánkové máslo a polohrubou mouku, vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části.Z každé části vyválíme obdélník, potřeme troškou rozpuštěného másla a dáme…
Droždí vsypeme do hrnku, přidáme lžičku cukru a 2 lžíce vlahého mléka. Vše promícháme a necháme přikryté asi 5 minut vzejít.Do mísy dáme přesátou mouku, smícháme se solí…
Důležitý je výběr jablek. Samozřejmě chemicky neošetřované, bio. Tvrdé, šťavnaté, spíše sladší odrůdy, a nejlépe čerstvě utržené. "Moučná", "kožená" jablka dávají hodně…
Máte rádi mák a rozinky? Pokud ano, vyzkoušejte tuto lahodnou buchtu. Díky jablkům je příjemně vláčná. O zvýraznění sladkosti se postarají rozinky, které dodávají i…
Smícháme mouku se solí a cukrem, přidáme ztuhlý tuk nakrájený na menší kousky a vytvoříme drobenku. Pak přidáme studenou vodu a těsto dále hněteme až se spojí, pracujeme…
Žemlovka je skvělým pokrmem, do něhož můžeme zpracovat starší pečivo. Ať už rohlíky nebo veku, stačí je nakrájet na plátky, namočit v mléce a následně spolu s plátky…
Krásně vláčný koláč z jogurtového těsta, s náplní skládající se z jablek, brusinek a ořechů, příjemně voní po skořici a pomůže vám naladit tu pravou podzimní atmosféru.…
Mezi jeden z tradičních českých moučníků patří snad všemi oblíbené hraběnčiny řezy. Moučník s aristokratickým názvem, skládající se ze čtyř vrstev, křehkého těsta,…
Jablečný štrúdl je podzimní klasikou, provoní váš domov vůní skořice, rumu a jablek. Nechte se inspirovat tímto receptem, kde se štrúdl připravuje včetně těsta. Je to…
Zejména v zimě se musíme postarat abychom měli dostatečný přísun vitamínů. Ten můžeme zajistit i díky po sezoně uskladněným jablkům. Připravit z nich můžeme třeba chutný…