Jablkový koláč pečený v remosce

Merylas Kuchařka: Merylas

6-8 porcí Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 0 názorů

Suroviny

Těsto:
230 g hladké mouky
30 g moučkového cukru
špetka soli
150 g hery nebo jiného tuku na pečení
70 ml studené vody
Náplň:
600 g jablek
30 g cukru krupice -podle potřeby
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky mleté skořice
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku se solí a cukrem, přidáme ztuhlý tuk nakrájený na menší kousky a vytvoříme drobenku. Pak přidáme studenou vodu a těsto dále hněteme až se spojí, pracujeme ale rychle. Ze začátku hněteme v míse a později použijeme vál, který mírně podsypeme hladkou moukou. Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a dáme na půlhodinku do chladničky.

  2. Jablka oloupeme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme je na silnější plátky. V míse je posypeme cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí a vše dobře promícháme.

  3. Těsto vyválíme na vystřiženém papíru na pečení do kruhu, který bude ale větší, než dno mísy remosky - aby zůstaly volné okraje na přehyb. Volný okraj navíc by měl mít zhruba 3 - 4,5 cm, jak kdo chce. Po obvodu, asi ty 4 cm od okraje, naskládáme do kruhu plátky jablek a pokračujeme až do středu. Těsto po celém obvodu na tuto náplň přehneme. Vložíme do pečící mísy remosky, tu zapneme a pečeme 50 minut. Před koncem pečení můžeme už remosku vypnout a necháme koláč cca 8-10 minut pod poklopem "dojít".
    Po upečení sejmeme víko a koláč necháme vychladnout. Před podaváním můžeme povrch pocukrovat.

Poznámka

Recept je určený pro větší remosku Grand s průměrem 32 cm.

Samozřejmě, že se může upéct i klasicky v troubě. Koláč je velmi šťavnatý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablkový koláč pečený v remosce

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo