Jehněčí na jablku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 24 hodin marinování,60 minut pečení Jiné maso 17 názorů

Suroviny

jehněčí maso (měla jsem hřbet)
1 větší jablko
1/2 cm plátek másla
Na marinádu:
1 dcl červeného vína (použila jsem Kadarku)
1 dcl olivového oleje (použila jsem obyčejný slunečnicový)
2 polévkové lžíce sójové omáčky Soya Sauce
1 kl mletého pepře
citronová kůra z 1 citronu
citronová šťáva z 1 citronu
2 prolisované stroužky česneku
3 snítky čerstvého rozmarýnu
3 snítky levandule (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu smícháním všech uvedených surovin. Maso opláchneme, oddělíme od kosti, odblaníme a naložíme do připravené marinády nejlépe na 24 hodin.

  2. Maso i s marinádou přendáme do zapékací mísy, přiklopíme poklicí a v rozehřáté troubě pečeme na 3/4 stupni 35 minut. Poté z touby vytáhneme, oškrábeme spečenou šťávu do mísy k masu, přidáme na kostky nakrájené oloupané jablko, přiklopíme a dopékáme, až je maso měkké cca 15-20 minut.

  3. Hotové maso a část rozpečených jablíček vyjmeme, zbývající jablka rozmačkáme vidličkou, do výpeku přidáme plátek másla na zjemnění, vložíme nazpět už nakrájené maso a zbytek jablka, prohřejeme a můžeme podávat. Já jsem jako přílohu zvolila ve slupce uvařené brambory a po oloupání osmažené na troše tuku.

Poznámka

Tohle byla má premiéra z jehněčího masa. Pročetla jsem na internetu hodně receptů a z každého jsem použila nějakou surovinu. Ve finále před dopečením ve šťávě něco chybělo, tak jsem vylepšila jablkem a závěrečná chuť ještě po přidání másla byla opravdu velice jemná a pikantní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 77 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jehněčí na jablku

1 2

Tématické fráze: jehněčí na jablkach rozpečená jablka jak připravit jehněčí maso jehněčí po řecku jehněčí pečeně na jablkách jak nejlépe připravit jehněčí recept jehněčí hřbet noha jak připravit jehněčí hřbet jehneci noha recepty jehněčí kýta po řecku jak připravit jehněčí pečeni pečeme jehněčí nohu jehněčí noha pečené jehněčí na jablkách recept jehněčí jehněčí jehněčí recepty jehněčí na jablkách recept jak nejlépe připravit jehněčí maso recepty jehněčí maso na jablka

Zapomněl/a jsem heslo