Žemlovka - Sladká jablka podle Itala
Recept ještě nebyl hodnocenVeku nakrájíme na plátky a po jedné straně ji pomažeme máslem. Zapékací misku vymažeme máslem a dno pokryjeme plátky veky pomazanou stranou nahoru. Poklademe jablky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Veku nakrájíme na plátky a po jedné straně ji pomažeme máslem. Zapékací misku vymažeme máslem a dno pokryjeme plátky veky pomazanou stranou nahoru. Poklademe jablky…
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, do tuha ušlehanou šlehačku a vše promícháme. Podle chuti přidáme cukr, skořici a zázvor. Poté…
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a prudce osmahneme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky pokrájená jablka a krátce podusíme. Do směsi vmícháme ještě teplé…
Křídlo osolíme, vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, přidáme bylinky, plátky másla, podlijeme vodou a za občasného podlévání a polévání pečeme při 200 stupních cca…
Z uvedených ingrediencí zaděláme těsto a necháme vykynout (já zadělávám v pekárně).Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Tuk rozpustíme, zamícháme cukr, skořici a…
Očištěný celer a jablko najemno nastrouháme, promícháme s citronovou šťávou, aby salát nezhnědl, vmícháme brusinky a podle chuti dosladíme. Necháme alespoň půl hodiny…
Mleté maso osolíme, opepříme a tvarujeme kuličky, které lehce osmažíme na pánvi.Poté je dáme dopéct do trouby. Mezitím si na výpeku opečeme nadrobno nakrájenou cibuli,…
Šťavu z kozervy zlejeme, všetky suroviny zmiešame, necháme odležať. Natierame na chlebíčky, zdobíme plátkom vajíčka, petržlenovou vňaťou a olivou. Alebo misu…
Z jater odstraníme případné blanky a jablko nakrájíme tři centimetrové plátky.V pánvi rozpálíme trochu oleje, plátky jablek z obou stran opečeme a dáme je stranou. Do…
Mouku a kypřicí prášek dobře promícháme a přidáme nahrubo nastrouhaná, oloupaná jablka. Změklé máslo smícháme s cukrem a vejci a pořádně vyšleháme. Vmícháme…
Játra, slaninu, párky /klobásu/ a jablka nakrájíme a dusíme na zpěněné cibuli. Jablka se rozvaří a pustí šťávu. Podáváme s bramborami.
Přezrálé jablko nakrájíme na kousky (včetně jadřince, vykrojíme jen bubáka a utrhneme stopku) a vložíme ho do klasické zavařovací sklenice. Přidáme menší hrsku rozinek,…
Těsto na palačinky: vejce, mléko,cukr a pol. lž. koření rozšleháme a postupně přisypeme mouku tak aby bylo těsto jemně zahuštěné. Jablka oloupeme a zbavíme jadřince,…
Připravíme si 4 malé mističky (já použila objem 300ml a horní průměr 10cm). Vyložíme si je potravinovou fólií. Jablka nahrubo nastrouháme a vymačkáme šťávu. 100ml šťávy…
Vychlazené listové těsto rozválíme na průměr námi vybrané pečící formy. Vyválené těsto dáme do formy. Střed trochu propícháme vidličkou, převislé okraje odřízneme a…
Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a posypeme karí kořením. Na trošce oleje opečeme z obou stran do změknutí. Na větší pánvi na trošce oleje orestujeme nakrájenou…
Nakrájené ovoce, mrkev nasypeme do džbánu/hrnce... a posypeme cukrem, poté dolijeme vínem až po okraj posledního kousku a necháme louhovat alespoň 12 hodin.
V míse smícháme mouku se skořicí, práškem do pečiva, jedlou sodou a solí.Ve druhé míse vyšleháme povolené máslo s cukrem a poté postupně přidáme vejce.Vmícháme do suché…
Očistené ovocie pokrájame na plátky, menšie kúsky. V teplej vode rozpustíme med, pridáme strúhaný zázvor a citrón. Opatrne všetko premiešame, necháme dobre uležať v…
Nejprve červenou řepu oloupeme, oloupeme také pomeranč a zázvor.Červenou řepu, pomeranč, zázvor a jablko nakrájíme na kousky a spolu se lžičkou směsi zelených potravin…
Maso na nudličky smícháme se sójovkou a solamylem a necháme v chladu asi 20 minut odležet. Šunku na kostičky, cibuli najemno, jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo,…
Brambory oškrabeme a povaříme do poloměkka (nesmí být moc měkké). Vychladlé brambory mřížkou protlačíme na malé kostičky. Přidáme zeleninu, rajčátka, hořčici, bylinky,…
Z mléka, droždí, cukru a mouky zaděláme kvásek. Do mísy prosejeme mouku a osolíme ji. Přidáme vzešlý kvásek a necháme ho nasáknout do mouky. Potom přidáme olej.…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Mexické tamales: Tradiční specialitu s pikantní náplní lze připravit doma a kukuřičné listy jednoduše nahradit
Křupavé snídaňové müsli dětem dodá energii na celé dopoledne. Jak je správně připravit?
Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý