

Romadúrová pomazánka s mrkví
Suroviny
- 1 zralý romadúr (100 g)
- 100 g měkkého tvarohu (i z vaničky)
- 100 g (1-2 kostky) měkkého taveného sýru Čedar (nebo i jiný bez příchutě)
- pepř
- 1 jemně pokrájená menší červená cibule
- 1větší mrkev
- ½ většího jablka
- Na ozdobu:
- sladkokyselá okurka
- červená paprika (syrová i nakládaná)
- vařené vajíčko
- měsíčky cibule - prostě podle fantazie
Postup přípravy receptu
Tvaroh, tavený sýr a roztíratelný zralý romadúr v misce rozetřeme a promícháme vidličkou a podle chuti opepříme. Přidáme nastrouhanou mrkev (já jsem strouhala na jemném struhadle), půlku jablka (nastrouhaného nahrubo) a jemně nakrájenou cibulku.
Vše dobře promícháme a dáme nejméně na dvě hodiny do chladu odležet. Hned po umíchání pomazánky chuť romadúru není moc výrazná, ale po odležení dost vynikne, kdežto aroma zůstane téměř potlačené.
Mažeme na housky, veku, i na chléb a ozdobíme. Doporučuji sladkokyselou okurku či jinou nakládanou zeleninu, další zdobení podle fantazie. Děti zapíjí mlékem, dospěláci možná i pivkem. ;-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Romadúrová pomazánka s mrkví
-
bystrouska: Jé, to je mílý komentář!
Děkuji a jsem moc ráda, že vám chutná!
Mám opravdu radost!
Přeji krásný den a zdravím!
-
Hezký večer, právě pomazánku večeřím a jen si mlaskám
.
-
Jaromira18: Děkuji za příznivé ohodnocení!
Zkus, je to dobré.
Zdravím!
-
Určitě udělám, musí být vynikající.