Romadúrová pomazánka s mrkví

Suroviny

1 zralý romadúr (100 g)
100 g měkkého tvarohu (i z vaničky)
100 g (1-2 kostky) měkkého taveného sýru Čedar (nebo i jiný bez příchutě)
pepř
1 jemně pokrájená menší červená cibule
1větší mrkev
½ většího jablka
Na ozdobu:
sladkokyselá okurka
červená paprika (syrová i nakládaná)
vařené vajíčko
měsíčky cibule - prostě podle fantazie

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh, tavený sýr a roztíratelný zralý romadúr v misce rozetřeme a promícháme vidličkou a podle chuti opepříme. Přidáme nastrouhanou mrkev (já jsem strouhala na jemném struhadle), půlku jablka (nastrouhaného nahrubo) a jemně nakrájenou cibulku.

  2. Vše dobře promícháme a dáme nejméně na dvě hodiny do chladu odležet. Hned po umíchání pomazánky chuť romadúru není moc výrazná, ale po odležení dost vynikne, kdežto aroma zůstane téměř potlačené.

  3. Mažeme na housky, veku, i na chléb a ozdobíme. Doporučuji sladkokyselou okurku či jinou nakládanou zeleninu, další zdobení podle fantazie. Děti zapíjí mlékem, dospěláci možná i pivkem. ;-)

Komentáře k receptu Romadúrová pomazánka s mrkví