Játrovo-jablečné ražniči

tejaja Kuchařka: tejaja

Pokrmy z vnitřností 3 názory

Suroviny

8 kuřecích jater
3 jablka
80 g uzené slaniny
1-2 cibule
pepř
sůl
olej
1 lžička mleté papriky
1 lžička maizeny (Solamyl)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pečienky (játra) nakrájame na menšie kusy. Jablká zbavíme jaderníka a tiež nakrájame. Cibuľu narežeme na osminky a rozoberieme na lupene. Slaninu narežeme na hrubšie plátky.

  2. Na ihly striedavo napichujeme slaninu, pečeň, cibuľu a jablká. Ražniči osolíme a okoreníme.

  3. Pripravené ražniči opekáme na panvici na rozpálenom oleji zo všetkých strán.
    Vyberieme ich a udržiavame v teple.

  4. Vo výpeku rozmiešame papriku a pridáme v trošinke vody rozmiešanú maizenu. Necháme prejsť varom.

  5. Ražniči podávame preliate šťavou s ryžou, kuskusom, zemiakmi alebo len s chlebom a zeleninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Játrovo-jablečné ražniči

  • rihana rihana

    Takže ověřeno, určitě vyzkouším.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    mika59: Máš pravdu, pečeň a jablko je výborná kombinácia. Ďakujem. :-K;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Kdysi dávno jsme s manželem provozovali restauraci a játra na jablkách byl velice oblíbený recept..proto vím, že i takto upravená budou chutnat moc dobře..:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty ražničí ražniči s jablky raznici s jablky jablečné recepty