Jablečno-mrkvový koláč s tvarohem
Lahodný a voňavý koláč z jablek, mrkve a vlašských ořechů je ideální dezert do podzimních dnů. Podáváme ho potřený svěžím tvarohem, který osladíme čekankovým sirupem a ochutíme limetkou.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 913 kJ / 2 369 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,67 g |
Tuky | 91,06 g |
Vláknina | 32,95 g |
Cholesterol | 982 mg |
Sodík | 538 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 282,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka nakrájíme na menší kostičky. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 170 °C.
Krok 3: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Poté přidáme změklé máslo, skořici, vločky, mouku s kypřicím práškem, připravená jablka s mrkví a nasekané ořechy. Promícháme a pokud je těsto příliš tuhé, přilijeme podle potřeby mléko.
Krok 4: Těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme dozlatova asi 35-45 minut v závislosti na typu trouby. Po upečení necháme koláč vychladnout.
Krok 5: Mezitím smícháme v misce tvaroh s medem nebo čekankovým sirupem a limetovou šťávou. Připraveným tvarohem koláč potřeme a nakrájíme jej na kousky.
Zveřejněno 1. 10. 2024 16:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečno-mrkvový koláč s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5zvE
Moje poznámka
Jablečno-mrkvový koláč s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5zvE
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 8 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 15 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
KatuleF před 1 minutou
Kuřecí stehenní řízky na jižanský způsob
KatuleF před 2 minutami
Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
KatuleF před 3 minutami
Obrácený marinovaný řízek s máslovými bramborami
KatuleF před 4 minutami
Vepřové výpečky II
KatuleF před 5 minutami
Vepřové nudličky s paprikami
KatuleF před 6 minutami
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
KatuleF před 7 minutami
Hovězí na divoko pro pamětníky
KatuleF před 8 minutami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
KatuleF před 9 minutami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
KatuleF před 10 minutami
Suroviny:
cukr třtinový,
máslo,
vejce,
jablko,
mrkev,
skořice,
ořechy vlašské,
kypřící prášek,
mouka špaldová hrubá,
tvaroh měkký,
med,
šťáva limetková,
mléko
Komentáře