Kachní prsa s kuřecími játry na teplém zelném salátu

mika59 Kuchařka: mika59

Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

2 kachní prsa
cca 300 g kuřecích jater
2 stroužky česneku
sůl
mletý kmín
čerstvě mletý pepř
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
---
sklenice sladko-kyselého zelí bez nálevu (680 g)
80-100 g uzeného špeku
1 menší jablko
1 červená cibule
lžíce křenu (měla jsem nakládaný)
lžíce sladké chilli omáčky
pepř
cukr a sůl podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme salát. Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme a přidáme překrájené zelí. Chvíli restujeme a přimícháme cibuli a jablko nakrájené na drobno.

  2. Přidáme křen, chilli omáčku a vše společně dostatečně prohřejeme. Pokud je zelí měkké, stačí jen dochutit cukrem nebo solí. Pokud je tvrdší, malinko podlijeme a dusíme do měkka.

  3. Kachní prsa omyjeme a osušíme. Kůži nařízneme do mřížky. Osolíme, mírně posypeme kmínem, osolíme a potřeme česnekem smíchaným s olejem.

  4. Rozpálíme suchou pánev a maso bez tuku s celými stroužky česneku opékáme kůží dolů 4-5 minut. Pak maso otočíme, necháme cca další 4-5 minut opékat.

  5. Poté vložíme do pekáčku a vyhřáté trouby i s polovinou výpeku na 180 st. na 5-7 minut. Doba je orientační, každý kousek má trochu jinou váhu. Maso zabalíme do alobalu a necháme cca 5-7 minut odpočívat.

  6. Do pánve se zbylým výpekem přidáme oříšek másla a rozehřejeme. Vložíme kuřecí očištěná játra nakrájená na větší kousky. Nemusíme nijak ochucovat, výpek je ochutí.

  7. Opékáme zprudka, jen cca 2 minuty z každé strany. Měla by být vevnitř růžová. Podáváme na připraveném zelném salátu s prsíčky nakrájenými na plátky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 193 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachní prsa s kuřecími játry na teplém zelném salátu

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    mika59: Myslíš ten jeho mrazák? :-D:-D:-D Tak to ano, na toho kance by potřeboval větší, já z toho kance dostala jenom žebírka / kousíček/ ty se taky nevešly. Letos totiž žádného kance manžel nestřelil , takže já mám skoro prázdný ten největší mrazák. Byly tam tři srnci, ale už se papalo i rozdalo a zůstali jenom bažanti a trošička srnčího. Takže byl výrazně doplněn!:yes: Jemu to chybět nebude,má hospodářství a všeho zvířectava , co hrdlo ráčí !

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: :-O:-O:-O super kamarád..:-):-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    mika59: Koukám po kachních receptech , dostala jsem zadara kachní prsíčka . Náhodou se manželovu kamarádovi nevlezly do mrazáku, pač tam chtěl narvat kance a na prsíčka, kuřata a kachny nezbylo místo ! :-D Takže mám 10 kuřat, 4 kachny a 5 kachních prsíček a malinkej kousíček toho kance ! To byl tak lakomej na toho kance, že kachny prý může postrádat.:-D

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    SimiSima: Děkuji za názor..;-):-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Celé stroužky česneku určitě nedají tu ostrou chuť jako utřené, jen to ovoní a pak se odstraní.....a křenu tam na to množství zelí není moc...záleží jaký se použije...ale recept si může každý upravit podle sebe jak mu vyhovuje..myslím, že takto to dělá většina z nás..:-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    SimiSima: Mě to tam taky nesedí. Česnek a křen spolu s kachnou neladí. Jó kdyby to byla žebra, tak se nevzpouzím a zkouším!<3

    Odpovědět

  • SimiSima SimiSima

    Moc hezky recept, urcite vyzkousim <3.. jen ten cesnek mi tam nejak nesedi .. a mozna i ten kren (ac jsem cesnekova i krenova maniacka :-D) Kachni, jatra, jablko, kysane zeli, chili omacka mi prijdou jiz dostatecne... ale vyzkousim :-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo