

Perníkový chlebíček s jablky
Suroviny
- 300 g celozrnné špaldové mouky
- 300 ml mléka
- 150 g čekankového sirupu (můžete nahradit např. sirupem z agáve)
- 100 ml slunečnicového oleje
- 30 g kakaa
- 2 lžičky perníkového koření
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 3 nahrubo nastrouhaná jablka
Postup přípravy receptu
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, perníkové koření a kakao.
V jiné míse promíchejte mléko, olej a sirup.
Sypkou směs smíchejte s tekutou směsí. Nakonec vmíchejte jablka.
Těsto vlijte do vymazané formy na biskupský chlebíček. Rovnoměrně ho rozetřete a formu vložte do předehřáté trouby na 180°C. Chlebíček pečte 50-60 minut. Po upečení nechte chlebíček vychladnout a poté ho z formy vyklopte.
Po upečení se bude zdát, že je chlebíček nedopečený a příliš mokrý. Pokud je vrchní část chlebíčku spečená, je to tak v pořádku.
Poznámka od kuchařky
Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2020/10/pernikovy-...
Videorecept: https://youtu.be/-Wjz0KWW4YA
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Perníkový chlebíček s jablky
K receptu nejsou žádné komentáře.