Jáhlová kaše s banánem a granátovým jablkem
Recept ještě nebyl hodnocenJahelná kaše s ovocem, doslazená rostlinným sirupem se může stát výbornou snídaní, odpolední svačinou pro školáky či zdravou večeří pro nejmenší. Stejně tak si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jahelná kaše s ovocem, doslazená rostlinným sirupem se může stát výbornou snídaní, odpolední svačinou pro školáky či zdravou večeří pro nejmenší. Stejně tak si…
Tyto placky jsou skvělou volbou pro všechny, kteří hledají lehké, ale syté jídlo. Základem je uvařená jáhlová kaše, do které se přidávají nastrouhané cukety, mrkev,…
Hledáte cukroví, které je přirozeně bezlepkové? V tom případě jsou tyto kuličky přesně pro vás. Jáhly jsou skvělou alternativou k mouce a spolu s ostatními surovinami…
Jáhly dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Necháme několik minut a scedíme. Následně na sítku propereme studenou vodou.Do hrnce dáme mléko, rýžový sirup, vsypeme jáhly…
Rýži společně s jáhlami uvaříme v mléce, dokud nevznikne mazlavá kaše. Mléko přiléváme po troškách k rýži a jáhlám. V druhém hrnci si uvaříme houby ve vodě, kterou…
Jáhly 3x spaříme vroucí vodou, zalijeme je ¾ hrnku vody a ¾ hrnku rostlinného mléka, osolíme, osladíme a pod pokličkou na mírném plameni vaříme, až se všechna tekutina…
Do pekáčku dáme jeden hrnek propraných jáhel, zalijeme je hrnkem mléka a hrnkem vody. Dále přidáme dvě nastrouhaná jablka a hrst rozinek.Pečeme na 180°C, dokud se…
Jáhly dáme do cedníku, dvakrát je spaříme vřelou vodou a podle návodu na obalu uvaříme doměkka. Necháme je vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a…
Jáhly nejprve důkladně propereme v několika vodách. Pak je uvaříme ve větším množství vody do měkka a scedíme. Nasypeme je zpět do hrnce, zalijeme mlékem a společně…
Jáhly propláchneme dvakrát horkou vodou a uvaříme doměkka. Brambory si oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme uvařené jáhly, ostatní suroviny kromě oleje a…
Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou a jsou skvělé na přípravu sladkých pokrmů. Připravte si tuto podzimní zapečenou kaši. Je kořeněná hřebíčkem, skořicí,…
I mlsání může být zdravé, stačí zvolit správné suroviny. Tuto lahodnou kaši připravíme z jáhel, které jsou dobře stravitelné a plné důležitých minerálů a vitamínů.…
Jáhly jsou velmi prospěšné pro naše zdraví a v této polévce chutnají skvěle. Výraznou chuť jí dodává orestované droždí a kořenová zelenina. Na závěr ji provoníme…
Jáhly spaříme horkou vodou a propláchneme studenou vodou. Dáme na 15 minut vařit. Poté scedíme a propláchneme studenou vodou.Do misky si dáme jáhly kolik sníme a na ně…
Jáhly alespoň 2x spaříme vroucí vodou, aby se zbavily případné hořkosti. Přemístíme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a uvaříme společně s datlemi do měkka.…
Nejdříve propláchneme jáhly ve vlažné vodě (neproplachuji je 3x vroucí vodou, abych z nich nedostala vitamíny a minerály a hořké jsem je ještě neměla), vložíme do hrnce…
Jáhly spaříme a necháme okapat. Na oleji orestujeme cibuli, přisypeme jáhly, asi minutu opékáme a pak zalijeme vývarem. Na mírném plameni dusíme doměkka (asi 15-20 minut…
3x spařené jáhly uvaříme ve dvojnásobném množství osolené vody (vaříme cca 15min). Uvaříme zeleninu (je jen na vás co máte rádi), já většinou dávám kukuřici, hrášek,…
Na oleji krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Zalijeme vroucí vodou a passatou nebo protlakem. Přidáme všechno koření (vkládám ho do vajíčka na sypaný čaj) a…
Chtěla jsem vyzkoušet zapéct neobvyklou kombinaci čočky a jáhel. Chuťově mi k tomu nejvíce ladila brokolice. A tak vznik tento recept. Dostatek bílkovin doplní vajíčko a…
Jáhly i čočku smícháme a promyjeme alespoň 3x ve studené vodě. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Ke konci restování přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme…
Nejdříve si nadrobno nakrájíme cibule a osmahneme je spolu s nahrubo nastrouhanými mrkvemi. Potom si dáme vařit vodu a do ní přesuneme osmahnutou zeleninu, osolíme,…
Jáhly přebereme a 3x spaříme vroucí vodou (zbavíme je tím hořkosti). Poté je nasypeme do 1.5-násobku osolené vody, ve které můžeme rozpustit i kostku zeleninového bujonu…
Jáhly vsypeme do cedníku a několikrát spaříme vroucí vodou. Pak dáme vařit do 200 ml osolené vody. Občas zamícháme a vaříme téměř do měkka. Přikryjeme poklicí a necháme…