Jáhlová kaše s mákem
Recept ještě nebyl hodnocenPšeno zalejeme vodou a varíme 15 minút.Potom odstavíme z ohňa, pridáme vidličkou popučený banán, šťavu a mak a premiešame. Zakryjeme a necháme 5 minút postáť.Kašu dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pšeno zalejeme vodou a varíme 15 minút.Potom odstavíme z ohňa, pridáme vidličkou popučený banán, šťavu a mak a premiešame. Zakryjeme a necháme 5 minút postáť.Kašu dáme…
Jáhly i čočku smícháme a promyjeme alespoň 3x ve studené vodě. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme všechno koření a necháme ho krátce rozvonět. Přisypeme…
Nejdříve uvařte jáhly. Ty před varem důkladně propláchněte, několikrát je spařte vroucí vodou a pak vařte do měkka. Ideální je, namočit je ve vodě na noc. Já je vařím…
Jáhly spaříme (min. 2x) zalijeme v poměru 1 díl jáhel na 2 díly vody a vaříme, dokud se voda nevyvaří, pak necháme ještě 15-20 minut dojít (nejlépe v peřinách).Mezitím…
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na malé kostičky. Tobolky kardamonu rozloupneme a semínka rozdrtíme v hmoždíři. Na oleji osmažíme cibuli dozlatova. Poté přidáme mrkev…
Jáhly nejprve důkladně propereme v několika vodách. Pak je uvaříme ve větším množství vody do měkka a scedíme. Nasypeme je zpět do hrnce, zalijeme mlékem a společně…
Pšeno (Jáhly): Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nasekaný zázvor a krátko orestujeme. Vložíme pyré, horúcou vodou sparené pšeno, osolíme a okoreníme. …
Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut. Poté vmícháme citronovou šťávu a kůru a osladíme…
Jáhly spaříme a propláchneme ve vařící vodě aby ztratily hořkost, dáme uvařit na mírném plameni v mléce, nejlépe v teflonovém hrnci, občas mícháme, vaříme asi 15 minut,…
Jáhly uvaříme dle návodu doměkka. Sušená rajčata pokrájíme na kousky, feta sýr a papriky na kostičky. Vše přendáme do mísy a zamícháme.Rozdrcené koření smícháme s…
Jáhly spaříme horkou vodou a propláchneme studenou vodou. Dáme na 15 minut vařit. Poté scedíme a propláchneme studenou vodou.Do misky si dáme jáhly kolik sníme a na ně…
3x spařené jáhly uvaříme ve dvojnásobném množství osolené vody (vaříme cca 15min). Uvaříme zeleninu (je jen na vás co máte rádi), já většinou dávám kukuřici, hrášek,…
Na oleji krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Zalijeme vroucí vodou a passatou nebo protlakem. Přidáme všechno koření (vkládám ho do vajíčka na sypaný čaj) a…
Jahly dvakrat sparime vrouci vodou a dame do hrnce se sojovym mlekem (v pomeru 1 dil jahel, 3 dily sojoveho mleka). Privedeme k varu, snizime teplotu a za obcasneho…
Na másle zpěníme cibuli a přidáme nahrubo nastrouhaný celer, osolíme a opepříme, orestujeme doměkka. Dáme do mísy a necháme vychladnout, přidáme uvařené jáhly, vajíčko,…
Chtěla jsem vyzkoušet zapéct neobvyklou kombinaci čočky a jáhel. Chuťově mi k tomu nejvíce ladila brokolice. A tak vznik tento recept. Dostatek bílkovin doplní vajíčko a…
Do pekáčku dáme jeden hrnek propraných jáhel, zalijeme je hrnkem mléka a hrnkem vody. Dále přidáme dvě nastrouhaná jablka a hrst rozinek.Pečeme na 180°C, dokud se…
Jáhly propláchneme vroucí vodou a dáme je vařit se špetkou soli na 15-20 minut. Měly by mít kašovitou konzistenci. Necháme mírně vychladnout. Jablka neloupeme,…
Jáhly dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Necháme několik minut a scedíme. Následně na sítku propereme studenou vodou.Do hrnce dáme mléko, rýžový sirup, vsypeme jáhly…
Oloupané batáty nakrájíme na kostky, pórek na kolečka. V hrnci rozehřejeme máslo a batáty i pórek krátce osmahneme. Přisypeme kari koření, drcený kmín a zalijeme…
Jáhly 3x spaříme horkou vodou - vždy je zalijeme a necháme chvilku ve vodě. Následně je ještě propláchneme pod tekoucí studenou vodou.Šalotku nakrájíme nadrobno, květák…
Pšeno (jáhly) dáme do mlieka a pomaly uvaríme domäkka. Odstavíme a potom v ňom rozmiešame med a napučanú želatínu (necháme ju napučať len v trošičke vody, 2-3 lyžice)…
Uvaříme si jáhly a čočku zvlášť. Na olivovém oleji si osmahneme špenát a přidáme uvařenou čočku. Dochutíme a přimícháme jáhly.
Jáhly spaříme 2x vroucí vodou. Poté nasypeme do mléka, přidáme cukr a vaříme do změknutí. Poté do horkého vmícháme máslo, ovoce a hrozinky a necháme chvíli vychladnout.…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Co se jedlo v dobách Sámovy říše? Kaše se mastila lněným olejem, maso bylo na talíři každý den a výjimkou nebyl ani kůň
Ekologie v kuchyni: Jak šetřit přírodu i svoji peněženku? Tyhle tipy vám ukážou cestu!
5 nejslavnějších pikantních jídel světa: Zvládnete sníst indické vindaloo nebo mexické chili con carne?