Jablíčkový jáhelník
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly minimálně dvakrát spaříme vroucí vodou, vsypeme do hrnce a zalijeme jablečným džusem. Zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni, dokud jáhly nenasají…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jáhly minimálně dvakrát spaříme vroucí vodou, vsypeme do hrnce a zalijeme jablečným džusem. Zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni, dokud jáhly nenasají…
Jáhly 2-3krát spaříme vřelou vodou, propláchneme a vaříme ve vodě v poměru 1:3, asi 15 min. Propláchneme studenou vodou. V kastrole osmažíme na olivovém oleji cibulku,…
Jáhly spaříme horkou vodou (zbavíme je tak hořkosti).Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Do vroucího mléka vysypeme spařené jáhly a vaříme asi 20 minut, dokud…
Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a dáme vařit do vývaru. Vaříme 15 minut, pak zakryjeme pokličkou a necháme dojít.Zelí překrájíme a trochu propláchneme. Maso…
Pšeno (jáhly) sparíme horúcou vodou, zlejeme, zalejeme novou vodou a varíme domäkka.Na masle chvíľku pražíme brusnice, jablko nakrájané na kocôčky a cukor, asi 3 min…
jáhly spaříme vroucí vodou (spařuju je na sítě vodou z konvice), promyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme do měkka a zároveň aby byla všechna tekutina…
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, po chvíli přidáme i nasekaný česnek a sušené - nenamočené - houby. Pomalu restujeme, houby změknou a voní daleko víc, než když je…
K varu přivedeme vodu, do ní rozpustíme bujón , nasypeme jáhly - na 1 l vývaru asi 100g. Trochu přisolíme, připepříme dle chuti a necháme jáhly rozvařit. Až se jáhly…
Pšeno (jáhly) zalejeme vodou a pomarančovou šťavou. Na slabšom plameni varíme, kým sa všetka voda nevstrebe.Na panvici skaramelizujeme med.Pridáme na kocky nakrájaný…
Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, pridáme štipku soli a uvaríme na pomalom ohni. Necháme zakryté vychladnúť.Pšeno zmiešame s najemno nastrúhanými zemiakmi, múkou, orechami…
Pšeno (jáhly) uvaríme v mlieku so soľou domäkka. Zakryté necháme vychladnúť.K pšenu pridáme vajce, múku, majoránku, korenie a soľ. Dobre rukou premiešame, stláčame masu…
Z pšena (jáhly), mlieka, a štipky soli uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.Do kaše vmiešame žĺtky, cukor a kôru a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.Do…
Jáhly třikrát spaříme a zbavíme je tím hořkosti. Dáme je vařit do vody a mléka, přidáme bujon, bobkový list a sůl.Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme na olivovém…
Spařené jáhly vsypeme za stálého míchání do 250 ml vroucí vody a zvolna vaříme. Když se voda začíná odpařovat, přidáme mléko, do mléka přidáme badyán a zbylý prázdný…
Jáhly uvaříme dle návodu doměkka. Sušená rajčata pokrájíme na kousky, feta sýr a papriky na kostičky. Vše přendáme do mísy a zamícháme.Rozdrcené koření smícháme s…
Jáhly spařte 3x vařící vodou. Vždy promíchejte a slijte. Do kastrůlku nasypte spařené jáhly, přilijte vodu a za občasného míchání vařte. Když se voda vyvaří, přilite…
Dýni nakrájíme na kostky, promícháme se lžičkou oleje, vsypeme na plech a v troubě upečeme doměkka.Jáhly v cedníku 2x spaříme vařící vodou a necháme odkapat.Cibuli a…
Jáhly uvaříme klasickým způsobem ve vodě, na půl hrnku jahel je potřeba cca hrnek a půl vody. Rohlíky si namočíme do mléka a sušené houby dáme do vody. Vše smícháme,…
Na oleji za stáleho miešania restujeme pšeno asi 5 minút.Pridáme na malé kocky narezané jablko a figy.Zalejeme vodou a privedieme k varu. Potom ihneď odstavíme, pridáme…
Jáhly několikrát propláchněte vroucí vodou, aby ztratily hořkost a pak uvařte podle návodu. Já vařím jáhly ve vodě v poměru 1/2. Vařím do vypaření vody a pak nechám…
V jednoduché kombinaci surovin je kouzlo těchto placiček. Péct je nemusíte na pánvi a tvarovat vykrojením. Stačí lžící vytvarovat na pečicí papír oválky a poté…
Tradiční český jahelník je sladký zapékaný nákyp z jáhel, který voní po skořici a ovoci. Místo cukru můžete použít i med. Jahelník je lehký, zdravý a zasytí. Ideální…
Jahly sparime v horke vode (dat do sitka a prolit min. dvakrat varici vodou). Sparene jahly dame do hrnce s mlekem a vodou, privedeme k varu a stahneme teplotu. Na…