Jahodový dort ze Švédska
Recept ještě nebyl hodnocenTento lehký jahodový dort se skvěle hodí pro letní oslavy. Měkký korpus se zapečenými jahodami potřeme džemem, který provoníme likérem a celý dort nakonec ozdobíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento lehký jahodový dort se skvěle hodí pro letní oslavy. Měkký korpus se zapečenými jahodami potřeme džemem, který provoníme likérem a celý dort nakonec ozdobíme…
Připravím si puding dle návodu. Dávám méně tekutiny, aby byl pudink hustý. Do uvařeného a vychladlého pudinku zamíchám Amaretto a nechám puding ztuhnout v lednici. …
150 ml vody svařit s 500 g cukru, růžovým sirupem a zavařeninou. Vymíchat, stáhnout z ohně. Do hmoty rozpustit želatinu (podle návodu). Utlouct sníh v zadělávačce a…
Vejce s cukrem vložíme do mísy a vyšlehání do husté pěny. Přimícháme olej a opatrně vmícháme kokos a prosátou mouku. Dortovou formu si vymažeme a vlijeme těsto. Pečeme…
U těsta budeme pracovat , stejně jako kdyby jsme dělali piškotový korpus. Těsto vlijeme na pečící papír a dáme péct, po upečení pláty necháme zchladnout. krém: …
Zmiesime ingediencie všetky až po strúhanku a cesto necháme 30 minút postáť a potom vyvaľkáme a dáme na vymastený múkou vysypaný plech a dáme piecť do rúry do slabo…
Tyto lahodné a křehké sušenky s jemnou mandlovou chutí potěší malé i velké koledníky. Jejich roztomilý tvar a jemná vůně připomenou kouzlo jarních svátků. Skvěle se hodí…
Formu na dort vymažte tukem a vysypte moukou nebo jí vyložte pečícím papírem, troubu předehřejte na 180°C. Rostlinné máslo nechte chvíli povolit při pokojové teplotě,…
1. Nejprve si zaděláme těsto. Všechny přísady na těsto smícháme na pomoučněném vále a důkladně propracujeme. Pozor! Těsto je opravdu velmi křehké a může se stát, že se…
Viktoriin dort je lehký, svěží a okouzlující na pohled. Nadýchaný korpus s jemným kešu-kokosovým krémem a domácí jahodovou marmeládou, je bohatě zdobený šťavnatým letním…
Smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva. Přidáme celé vejce, olej a jogurt. Vše pořádně promícháme. Směs nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Pečeme v…
Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, vešleháme polovinu cukru.Žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny, vešleháme olej a horkou vodu,…
1. Žloutky s polovinou cukru vymícháme do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh a obě hmoty spojíme. Přidáme mouku i pudink a promícháme. Těsto rozetřeme na plech…
Urobíme kvások z droždia, niekoľkých lyžíc teplej sladkej smotany a lyžičky kryštálového cukru.Múku zmiešame s práškovým cukrom, pridáme kvások, zvyšok smotany (v nej…
Viz. obrázek č. 1 - Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny. Cukr se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny, až skoro zbělá a pak přidáme po lžících horkou vodu,…
Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme se zbylým cukrem a olejem do pěny, přidáme rum a vanilkovou esenci. Dále přidáme prosetou mouku s práškem…
Všechny suroviny spolu dobře rozmícháme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem.Vlijeme do zmrzlinovače a necháme zmrazit.Kdo strojek nemá, dá zmrazit do mrazničky, ale pak je…
Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku a zpracujeme vláčné těsto. Válečkem vyválíme, skleničkou vykrajujeme kolečka, která smažíme z obou…
Nejprve si vymažeme formu,ve které budeme dort dělat, nejlépe drží "hřbet". Do vymazané formy vložíme potravinářskou folii, tak aby nám přesahovala kousek přes okraj.…
Mouku s práškem a karobem prosejeme. V druhé misce smícháme mléko, olej, marmeládu a cukr. Přidáme k sypké směsi a pečeme v menší formě. Doba pečení je individuální. Mě…
Všetky ingrediencie dáme do misy a poriadne zamiešame. Vzniknuté kávové cesto nalejeme na vyšší plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 ° C asi 15 minút.…
Připravíme si směs na palačinky a na trošce oleje je osmažíme. Palačinky namažeme jahodovou marmeládou a přehneme. Na talíř narovnáme dva trojúhelníčky, naskládáme…
Sypké suroviny smícháme ve větší míse. Vejce rozšleháme v mléce a směs společně s olejem smícháme do sypké směsi. Do formiček dáme lžíci těsta, jahody a zase lžíci…