

Jogurtová buchta s pudinkem.
Suroviny na plech
- 3 celá vejce
- 2 sklenky cukru
- 3 sklenky polohrubé mouky
- 1 jogurt například jahodový
- vanilkový cukr
- 0,5 dcl oleje
- 1 prášek do pečiva
- lžíce jahodové marmelády
- trochu citronové šťávy
- dle chuti ochutit rumem
Postup přípravy receptu
Smícháme vejce s cukrem, jogurtem, marmeládou, ostatní věci + prášek do pečiva s moukou. Jogurt může být jakýkoliv ovocný. Nalejeme na plech a upečeme.
Neměla jsme čerstvé jahody, tak jsem rozmrazila sáček jahod, přidala jeden kompot. Do šťávy s vodou (asi čtvrt litru celkem jsme rozmíchala 3 pudinky + cukr dle chuti). Jahody dala povařit, rozmačkala, zalila pudinkem a uvařila na husto. Zalila tím vychladlou buchtu. Na to šlehačku a dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Pudink jde udělat z jakéhokoliv kompotu...ananas, meruňky atd. Když mám ovoce čerstvé...udělám pudink ze sirupu a vody naskládám ovoce na buchtu a zaleji.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jogurtová buchta s pudinkem.
-
my:Nejsem autorka, pekla bych na 180 a holt budeš muset hlídat, ale orientačně to bude kolem 20 minut, podle výšky těsta i méně.
-
jak dlouho se to peče a na kolik stupňů ????
-
vybornej! ovoce a jahody obzvlast u nas jedou
dala jsem mene mouky a 3 pudinky jsem delala ve 400ml, prislo mi ctvrtlitr malo.. a bezva to vyslo na plech
-
-
Receptík jsem si uložila.Mám ráda takové moučníky.
-
To musím taky vyskoušet
-
Korpus delam stejne, ale nikdy jsem na nej jeste nedavala pudinkove zele. Bezva napad.
2
-
to musím vyzkoušet, já mám ráda takové buchty -hrc,frk a hotovo
, jahody jsou v mrazáku a vše ostatní je také k dispozici