

Dortík - jahody ve šlehačkové závěji
Suroviny
- piškotový korpus
- jahodová marmeláda
- 410 g jahodového kompotu
- čokoláda na posypání
- Krém tvarohový:
- 250 g tvarohu měkkého
- 50 g cukru
- 1 balení 50 g vanilkového pudinku Crème Olé Dr Oetkera bez vaření
- 3 dl mléka studeného
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 balíček ztužovače šlehačky
Postup přípravy receptu
Tvaroh smíchat s cukrem a vmíchat do něj pudink připravený podle návodu na sáčku.
Piškotový korpus zvlhčit, pokapat šťávou z jahodového kompotu (pro dospělé s rumem nebo jen rumem), tence potřít řidší marmeládou, navršit tvarohový krém, na něj rozmístit okapané jahody a přikrýt šlehačkou ušlehanou se ztužovačem.
Lžičkou ve šlehačce nepravidelně udělat dolíčky. Navrch na ozdobu nastrouhat čokoládu. Dát do lednice vychladit.
Poznámka od kuchařky
Jelikož jsem si ještě nevybrala novou troubu, tak je tentokrát korpus koupený - a je docela dobrý.