Dortík - jahody ve šlehačkové závěji

Nadja Kuchařka: Nadja

Dorty 3 názory

Suroviny

piškotový korpus
jahodová marmeláda
410 g jahodového kompotu
čokoláda na posypání
Krém tvarohový:
250 g tvarohu měkkého
50 g cukru
1 balení 50 g vanilkového pudinku Crème Olé Dr Oetkera bez vaření
3 dl mléka studeného
250 ml smetany ke šlehání
1 balíček ztužovače šlehačky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh smíchat s cukrem a vmíchat do něj pudink připravený podle návodu na sáčku.

  2. Piškotový korpus zvlhčit, pokapat šťávou z jahodového kompotu (pro dospělé s rumem nebo jen rumem), tence potřít řidší marmeládou, navršit tvarohový krém, na něj rozmístit okapané jahody a přikrýt šlehačkou ušlehanou se ztužovačem.

  3. Lžičkou ve šlehačce nepravidelně udělat dolíčky. Navrch na ozdobu nastrouhat čokoládu. Dát do lednice vychladit.

Poznámka

Jelikož jsem si ještě nevybrala novou troubu, tak je tentokrát korpus koupený - a je docela dobrý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dortík - jahody ve šlehačkové závěji

Tématické fráze: jahody se šlehačkou čím zvlhčit korpus jahody se šlehačkou recept jak zvlhcit dort korpus s jahody cim zvlhcit dort čím zvlhčit dortový korpus slehačkové řezy jahody cim potrit na dortu šlehačková náplň do dortů dorty šlehačkou jahody cim potrit jahody slehačkové dorty slehačkové dorty recept ozdoba dortu šlehačka a jahody dorty s jahody slehackovy dorty recepty čím zvlhčit sušenky cim potrit jahody na dortů čím zvlhčit sušenky na dort ?

Zapomněl/a jsem heslo