Kuřecí maso s játry a bramboráky
Recept ještě nebyl hodnocenJátra a maso nakrájíme na kousky, dáme do mísy a přidáme 4 lžíce oleje, kari, sůl, mletou papriku, sečuánské koření a oregáno. Zamícháme a uložíme do chladu.Cibuli…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra a maso nakrájíme na kousky, dáme do mísy a přidáme 4 lžíce oleje, kari, sůl, mletou papriku, sečuánské koření a oregáno. Zamícháme a uložíme do chladu.Cibuli…
Do velkého hrnce vložím ½ vepřové hlavy, koleno, srdce, slezinu, játra, jazyk a kůže, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, mrkev, petržel, jarní cibulku a celer, kmín, nové…
Játra, slaninu, cibuli umeleme, osolíme, přidáme ostatní koření a žloutek. promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme strouhanku. Odleželé maso odblaníme, vykostíme a…
Strouhanku pokropit mlékem, smíchat s mletým masem a usekanými játry, vejcem, petrželkou, solí a pepřem.Kuře (slepici) naplnit nádivkou, opéct na másle.Zalít vývarem…
Na roládky si nachystáme kuřecí řízky, které osolíme, opepříme a okořeníme, dáme plátkový česnek, kousky mrkve, jater, kukuřičku a cibulky. Smotáme, zafixujeme a dáme do…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, premiešame a vložíme na kocky nakrájané mäso. Krátko orestujeme. Pridáme rascu, prelisovaný cesnak, zázvor a…
Játra nakrájíme na co nejmenší soustíčka, lze i mixovat, ale připadá mi, že je lepší nechat kousky jater, dle kuchařky. .Suroviny na marinádu smícháme a do ní vložíme…
Játra očistíme a nakrájíme na velikosti sousta. Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme játra obalená v mouce a po prudkém orestováni i papriku a česnek.…
Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a zpěníme na másle. Hlavu a vnitřnosti z kapra očistíme, osolíme, pokmínujeme a dáme na cibuli. Ztlumíme plamen a zvolna opékáme…
Slaninu nakrájíme na kostky a rozškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli a malinko oleje s máslem a orestujeme. Přidáme nakrájená játra, nasekaný česnek a za stálého míchání…
Nádivku zpravidla připravujeme na sváteční chvíle nebo na Velikonoce. Přidat do ní můžeme bylinky, kopřivu, či třeba špenát, jako v tomto receptu. Navíc je nádivka…
Takto pečená roláda může být nejen součástí oběda či večeře, ale můžeme jí servírovat i jako součást studeného pohoštění. Takže pro svoje mnohostranné využití si jí…
Spojení jemného masového základu s lehce sladkokyselým rebarborovým přelivem vytváří nevšední gurmánský zážitek, který potěší každého milovníka originálních chutí.…