Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Pokrmy z vnitřností 20 názorů

Suroviny

500 g jater ( použila jsem drůbeží )
200 g másla
2 šalotky nebo 1 menší cibule
2 stroužky česneku
čerstvý tymián (pár snítek)
2 PL naloženého zeleného pepře
4 PL brandy
4 PL smetany na šlehání
sůl
pepř
trochu másla ( popř. sádla na zalití )
na ozdobení:
tymián
červený pepř
zelený pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme.

  2. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek.

  3. Necháme rozvonět a přihodíme játra. Orestujeme je tak, aby uvnitř zůstala trochu růžová.

  4. Nakonec vlijeme brandy a necháme skoro odpařit.

  5. Vyjmeme tymián a směs přendáme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme pokrájené povolené máslo, sůl, mletý černý pepř a pokud chceme zelený pepř posekaný, tak přidáme i ten. Jinak zelený pepř můžeme vmíchat nakonec celý, popř. nožem posekaný. Vše umixujeme dohladka.

  6. Paštiku přendáme do vhodných nádobek, uhladíme, ozdobíme snítkami tymiánu, červeným a zeleným pepřem a zalijeme rozpuštěným máslem nebo sádlem.

  7. Necháme ztuhnout v lednici.

Poznámka

Fotopostup a ostatní recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 590 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Katastrophe:Kačko, tak to jsem ráda, že i když jsi byla nucena improvizovat, dílo se zdařilo;-)

    Odpovědět

  • Katastrophe Katastrophe

    Tohle je parádní recept :yes: včera jsem paštiku tvořila, jen jsem si musela zahrát "na Babicu" :-8 Neměla jsem totiž brandy a čerstvý tymián, tak jsem dala whisku a lžičku sušeného tymiánu :-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Ivana Ch:Já jsem nenapsala nic, kvůli čemu by ses musela takto chovat. Nechápu tvoji reakci.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ivana Ch: A slušnejšie by to nešlo? :-O

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    casino:

    1974andrea:Hele já jsem s tím pepřem spokojená, vám když se nepáčí tak si ho kupte. Jinak nemám co bych vám k tomu řekla, jedině že mě můžete skočit tak akorát ns carevnu.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    casino:S tím souhlasím, naložený zelený pepř v nálevu je něco zcela odlišného. Podle uvedeného receptu nám rozhodně nevznikne to, co lze v obchodě pod názvem Naložený zelený pepř koupit. Pepř bude stále tvrdý, sušený.;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Ivana Ch:
    http://www.toprecepty.sk/recept/2989-zelene-koreni... :-K
    ... ale myslím, že s naloženým pepřem z rcp to má společného akorát ten pepř...:-D

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Irule:Návod jak naložit zelený pepř tady má Eva Hubová, dělám si ho podle ní a jsem s ním spokojená. Recept se jmenuje:
    Zelené korenie a chilli naložené v oleji.

    Odpovědět

  • gypka gypka

    Irule: naložený zelený pepř jsem koupila v Tescu.

    Odpovědět

  • gypka gypka

    Dnes jsem dělala a opravdu je moc dobrá :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule

    :yes: nádherné a hned bych si dala;-);-)
    Taky jsem naložený pepř neviděla, kde ho mají? A ještě mám otázku - brandy tam musí být nebo lze vynechat? Děkuji za radu ;-):-K

    Odpovědět

  • gypka gypka

    Recept vypadá bezvadně, ukládám a určitě brzo vyzkouším :yes::-p

    Odpovědět

  • radiator radiator(moderátorka)

    Super rychlovka recept-bez zapékání a "géček":-K:yes:,
    ukadám a až upeču čerstvý chlebík, tak vyzkouším.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    1974andrea:Andruš,díky za tak rychlou reakci:-*:-K
    Hmm,já jsem si to myslela;-(Nedávno jsem potřebovala nakládaný pepř.Zlatoušek ho nemohl v regálu najít,tak aby mi udělal radost,koupil zelený+červený"sušený" a od každého 4balíčky:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Anna Kocikova:Drahuško díky.:-K A k tomu naložení ... koukám na skleničku od toho zeleného a je naložený v nálevu z vody, cukru, vinného octa a soli. Ovšem já si myslím, že ho nakládají čerstvý, nikoliv sušený. Ten už ti ani v nálevu ani v oleji nezměkne tak, jak by měl vypadat. Nebude takový " šťavnatý " nebo jak to říct.;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: domácí drůbeží játrová paštika recepty paštika se zeleným pepřem paštika se zeleným pepřem paštika se zeleným pepřem paštika s pepřem domácí drůbeží játrová paštika recept jak naložit pepř jak naložit zelený pepř domaci pastika se zelenym peprem drůbeží játrová paštika paštika recept domácí játrová paštika s brandy drůbeží játrová paštika recepty játrová paštika zelený pepř v nálevu játrová paštika recept domácí paštika brandy domácí játrová paštika na brandy játrová domácí paštika se zeleným pepřem recepty játrová paštika s brendy

Zapomněl/a jsem heslo