Králičí stehna s játrovými knedlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenPosolené porce opečeme dozlatova na sádle. Vyjmeme je a odložíme na teplý talíř. Do výpeku dáme nahrubo nakrájenou cibuli, chvíli necháme cibulku trochu zezlátnout,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Posolené porce opečeme dozlatova na sádle. Vyjmeme je a odložíme na teplý talíř. Do výpeku dáme nahrubo nakrájenou cibuli, chvíli necháme cibulku trochu zezlátnout,…
Nakrájím si cibulku, orestuji na sádle, až zesklovatí, přidám k ní na kostičky nakrájený bůček, nechám zatáhnout, přidám nové koření a dusím až je maso měkké.K masu…
Kýtu si naklepeme na hodně tenké plátky, pokud možno do kulatého tvaru. Osolíme, opepříme. Mleté maso spojíme se žloutkem, troškou soli, rohlíkem a rozmarýnem. Játra si…
Očištěná játra ponoříme do mléka po dobu cca 30 minut, následně opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na pánev vkládáme část másla a po rozehřátí vložíme nadrobno…
Játra očistíme, nakrájíme na kousky a řádně propláchneme. Špek a cibuli nakrájíme na drobno.Do kastrolu dáme vyškvařit nakrájený špek, přidáme cibuli a necháme trochu…
Očistěná játra vložíme na 2 hodiny do mléka, potom je vyjmeme, osušíme a protáhneme slaninou, opepříme a dáme dusit na máslo a osmaženou zeleninu. Přidáme celý pepř,…
Omáčka podobná smetanové zeleninové "svíčkové" omáčce. Jenom místo masa zkuste pro jednou použít játra. Uvidíte, že tato změna mile překvapí. Je to velmi chutná a…
Tento lahodný pokrm se připravuje z jemně zpracovaných kachních jater, která jsou obvykle kombinována s bylinkami, kořením a smetanou, což vytváří bohatou chuť a…
Chalupářská koprová omáčka: Sušené houby dáme přes noc máčet do vody. Ráno je mírně ovaříme, uděláme máslovou jíšku, kterou zalijeme vodou z hub i s těmi houbami,…
Játra očistíme a pokrájíme na sousta. Vepřová či hovězí nejprve na plátky pak na čtverce. Cibuli, větší stroužky česneku, špek, špekáčky a slaninu na plátky. Vše…
Cibuli nakrájíme na jemno. Podlijeme trochou vývaru, přidáme kmín, papriku a necháme na mírném ohni dusit, než si připravíme játra.Játra očistíme, umyjeme a nakrájíme na…
Játra, slaninu, cibuli umeleme, osolíme, přidáme ostatní koření a žloutek. promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme strouhanku. Odleželé maso odblaníme, vykostíme a…
V malém hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev (na fotu jsem dávala mraženou s kořenovou petrželí) a zlehka opékáme, cca 5 minut.. Když je slyšet že…
Játra nakrájíme na nudličky, všechny suroviny smícháme a promícháme s nakrájenými játry, zakápneme olejem a necháme v lednici do druhého dne. Na pánvi rozpustíme trochu…
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a na plátky nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme do zlatova. Játra očistíme…
Očištěná játra pokrájíme na kousky a opečeme na oleji.Hotová játra osolíme, opepříme a přendáme je do nahřáté nádoby, aby vydržela teplá.Do pánvičky přidáme trochu oleje…
Do velkého hrnce vložím ½ vepřové hlavy, koleno, srdce, slezinu, játra, jazyk a kůže, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, mrkev, petržel, jarní cibulku a celer, kmín, nové…
Na oleji osmažíme slaninu, ke které následně přidáme osmažit i očištěná, pokrájená játra. Po osmažení jater přidáme nasekaný česnek, tymián, hrubě pokrájenou cibuli a…
Houbová paštika s játry a rýží je lahodný pokrm, který krásně voní houbami a je jemný díky játrům. Pečená ve formě na srnčí hřbet a obložená plátky anglické slaniny…
Strouhanku pokropit mlékem, smíchat s mletým masem a usekanými játry, vejcem, petrželkou, solí a pepřem.Kuře (slepici) naplnit nádivkou, opéct na másle.Zalít vývarem…
Vepřovou svíčkovou očistíme a rozřízneme na plát, osolíme a okořeníme, můžeme potřít i hořčicí, maso určené k pomletí a játra pomeleme na masovém strojku a k němu…
Na rozpáleném sádle osmahneme lehce cibuli, přidáme játra a dusíme do poloměkka.Opepříme, očesnekujeme a zaprášíme sladkou paprikou. Zalijeme vodou a vaříme.Zakápneme…
Špalíčky jater opepřit, zprudka orestovat na oleji a vyndat.Na pánev hodit plátky česneku a krátce orestovat (ale jen chvilinku, aby nezhnědl a nezhořkl).Pak přidat…
Plátky jater posypeme grilovacím kořením - nesolíme. Poklademe anglickou slaninou, vložíme proužky cibule a vytvoříme závitky. Krátce opečeme na másle, podlijeme a…