Paštika s játry

maarkr Kuchařka: maarkr

Zavařeniny 8 názorů

Suroviny

Tak 1 kg bůčku (může být i 1,5 kg ale ne méně než 1 kg)
500 g jater i kuřecích
3 cibule
sůl
pepř
oříšky - mandle apod
nové koření
trochu sádla (pod cibuli)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájím si cibulku, orestuji na sádle, až zesklovatí, přidám k ní na kostičky nakrájený bůček, nechám zatáhnout, přidám nové koření a dusím až je maso měkké.

  2. K masu přidám důkladně omytá játra a dusím dále až jsou hotová, nechám vychladnout.

  3. Potom pomelu, kdo chce může i 3x, já nemám ráda úplně to pyré, melu jen 1x, dochutím solí, pepřem, nic jiného nedávám, přidám podle chutí mandle, nebo jaké mám doma oříšky, někdy dám třeba i olivy.

  4. Naplním do skleniček a tak 1 hodinu zavařím.

    Je dobré podle toho jak je bůček tučný, to sádlo z masa, co zůstane, dát do dochuceného pomletého masa také, at pomazánka není suchá.
    Doporučuji mazat na chléb, na rohlíku to není ono :-)

Poznámka

Z této dávky to vyjde zhruba, tak na 2 velké skleničky od tatarky nebo 1 velkou od okurek a jednu menší od nějaké marmelády. Byl to pokus a celkem se u nás ujal. Kdo chce může si dát játra vepřová, já je ale nemám ráda, proto je to u mě takový mišmaš:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 265 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Paštika s játry

  • Lucie-slunicko Lucie-slunicko

    Moje rodina si tuto paštiku moc oblíbila:-) Dvouletý a čtyřletý synek žadonili, aby dostali "paštíka" A té legrace, když starší chystal housátka mladšímu.... Autorce děkuji, paštika je skvělá!!!! :-p

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    A mě se zrovna zaváří;-), použila jsem recept, trošku přiupravila dle svých zkušeností a chutí a doufám, že bude k jídlu. Ale když je to jen z toho dobrého, tak to přece nemůže být nedobré:-D

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Martino . Vypadá to dobře. A s těmi drůbežími játry máš recht. Já také raději drůbeží. U vepřových a hovězích nebezpečí že budou moc tvrdé kousky. +bodík 7

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Máme v plánu udělat paštičku a tato se mi tuze líbí. :yes:...+1:-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Taky zde mám domací paštiku, na receptech nekde je, ona je výborná moc, každá domací paštika je "in", ale ted si dávám pauzu po tom dobrém, musím,:-( škoda, jinak moc prima rcp :-K:-K;-):yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Oj, jak ráda bych si namazala a s ještě větší chutí se zakousla...:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Co napsat....domácí je domácí;-):yes: A víme z čeho je;-)

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Vypadá to moc jedle. Určitě vyzkouším.

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová paštika s játry domácí paštika do skleniček vepřová paštika recept domácí játrová paštika do skleniček králičí játrová paštika vepřová paštika vepřová paštika s játry recept vepřová játrová domácí paštika recepty veprova játrová paštika recept hovězí játrová paštika domácí francouzská paštika domací paštika z bučku a kuřecí játry jatrova veprova pastika vepřová jatrová paštika paštíka jatrova paštíka recepty z jatry francouzská paštika paštika z vepřové játry jatrova pastika s pecenym masem

Zapomněl/a jsem heslo