Játrové řízky

Kogina-K1 Kuchařka: Kogina-K1

Pokrmy z vnitřností 10 názorů

Suroviny

játra
vejce
mouka
strouhanka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na tenčí plátky a obalíme v klasickém trojobalu, s tím rozdílem, že vejce rozšleháme se solí a pepřem.

  2. Smažíme jako klasické řízky, podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší nebo s vařenými brambory.

Poznámka

Aby řízky vypadaly jako řízky, obalíme je 2x.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Játrové řízky

  • Gabriela Gabriela(neregistrovaná)

    Před přípravou těchto řízků jsem si přečetla recept a udělala je přesně podle něj ( to zn. sůl a pepř rozmíchat ve vajíčku) Smažila jsem je pomleji a byly výtečně, měkounké. Možná proto, že se sůl přímo nedotýkala jater.:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    sabina: Já jsem jednou právě vepřová zkusila osolit a bohužel pravdu mám já - drůbeží jsou v pohodě, ale vepřová a hovězí tvrdnou. Nebo snad mají dnešní prasátka a býčci jiná játra než dřív?

    Odpovědět

  • sabina sabina(neregistrovaná)

    zizala:to už dávno není pravda, že játra solením tvrdnou, je to překonaný mýtus, kdo jednou zkusil, dá mi za pravdu.

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Játra jsem měla kuřecí:-ppřidala jsem foto+9

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Drůbeží játra se před přípravou solit mohou, u vepřových a hovězích opravdu hrozí ztvrdnutí.

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :yes: játrové řízky solím celý život a taky jsem je ještě neměla tuhé, nejradši mám krůtí játra.

    Odpovědět

  • Kogina-K1 Kogina-K1(autor receptu)

    zatím se mi nestalo ani jednou, že by řízky byly tuhé, a to je děláme již pěkných pár let

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...stejně nejlepší jsou drůbeží jatýrka, před obalením v trojobalu schovaná do anglické...:-8:-8...

    Odpovědět

  • djany djany

    miluju játra jako řízek,dávám bodík :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Rozhodně bych nezkusila na játra přidávat sůl v jakékoli podobě, ani ve vejcích ne. Jak chutná podrážka z jater, jsem už zjistila dávno, a to byla špetka soli smíchaná s moukou

    Odpovědět

Tématické fráze: řízky z jater jatrovy rizek vepřová játra jako řízek řízky z vepřových jater hovězí játra jako řízek játra na řízek játra jako řízek rizek z jater řízky z játry smazene jatrove rizky řízek z vepřových játer řizek z jatry vepřová játra na řízek řízky z kuřecích jater vepřova jatra řizek kuřecí játra jako řízek játra řízky krůtí játra jako řízek řízky z krutích jater rizky z hovezich jater