Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrové řízky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kogina-K1 Kogina-K1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Játra nakrájíme na tenčí plátky a obalíme v klasickém trojobalu, s tím rozdílem, že vejce rozšleháme se solí a pepřem. Krok 2: Smažíme jako klasické řízky, podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší nebo s vařenými brambory.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 16. 1. 2011

Poznámka autorky Kogina-K1

Aby řízky vypadaly jako řízky, obalíme je 2x.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OZDp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrové řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OZDp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Před přípravou těchto řízků jsem si přečetla recept a udělala je přesně podle něj ( to zn. sůl a pepř rozmíchat ve vajíčku) Smažila jsem je pomleji a byly výtečně, měkounké. Možná proto, že se sůl přímo nedotýkala jater.:-K

sabina: Já jsem jednou právě vepřová zkusila osolit a bohužel pravdu mám já - drůbeží jsou v pohodě, ale vepřová a hovězí tvrdnou. Nebo snad mají dnešní prasátka a býčci jiná játra než dřív?

zizala:to už dávno není pravda, že játra solením tvrdnou, je to překonaný mýtus, kdo jednou zkusil, dá mi za pravdu.

Játra jsem měla kuřecí:-ppřidala jsem foto+9

Drůbeží játra se před přípravou solit mohou, u vepřových a hovězích opravdu hrozí ztvrdnutí.

:yes: játrové řízky solím celý život a taky jsem je ještě neměla tuhé, nejradši mám krůtí játra.

zatím se mi nestalo ani jednou, že by řízky byly tuhé, a to je děláme již pěkných pár let

...stejně nejlepší jsou drůbeží jatýrka, před obalením v trojobalu schovaná do anglické...:-8:-8...

miluju játra jako řízek,dávám bodík :yes:

Rozhodně bych nezkusila na játra přidávat sůl v jakékoli podobě, ani ve vejcích ne. Jak chutná podrážka z jater, jsem už zjistila dávno, a to byla špetka soli smíchaná s moukou

Tématické fráze:
řízky z jater, jatrovy rizek, vepřová játra jako řízek, řízky z vepřových jater, hovězí játra jako řízek, játra na řízek, játra jako řízek, rizek z jater, řízky z játry, smazene jatrove rizky, řízek z vepřových játer, řizek z jatry, vepřová játra na řízek, řízky z kuřecích jater, vepřova jatra řizek, kuřecí játra jako řízek, játra řízky, krůtí játra jako řízek, řízky z krutích jater, rizky z hovezich jater

Suroviny:
játra, vejce, mouka, strouhanka, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu