Rychlá mrkvová polévka s játrovým drobením

TheDzanicka Kuchařka: TheDzanicka

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Polévky 1 názor

Suroviny

1/4 másla
2 mrkve
lžíce podravky
asi 1 a 1/2 l vody
játrové drobení
na drobení:
kousek jater cca 10 dkg
1 vejce
majoránka
2 stroužky česneku
strouhanka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V malém hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev (na fotu jsem dávala mraženou s kořenovou petrželí) a zlehka opékáme, cca 5 minut.. Když je slyšet že se začíná přichytávat na dno, podlije 1 a 1/2 litrem vody a ochutíme podravkou - dle chuti.

  2. Mezitím si připravíme játrové drobení:
    Rozmixujeme játra, přidáme vejce, majoránku a česnek, a nakonec trošku osolíme - solíme ale až když jsou játra rozmixovaná.. Potom přidáme tolik strouhanky aby se dala směs na hrubém struhadle strouhat.

  3. Přidáme asi 5 lžic drobení do polévky a vaříme asi 5 minut.. Před podáváním přidáme zelenou petrželku..

Poznámka

Když dělám drobení, tak mi vždycky zbude.. Dám ho na tácek do mrazáku a když zmrzne, tak ho nasypu do pytlíku.. Je kdykoliv k použití a po uvaření není tvrdé..

Dobrou chuť.. :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlá mrkvová polévka s játrovým drobením

Tématické fráze: rychlá mrkvová polévka mrkvová polévka polévka s drobenim rychlé polévky rychlá polévka polévka s drobením videorecept vývar s játrovým drobením richla mrkvova poleva polevky