"Cipísek" - krkovice plněná restovanými játry

Alexiss Kuchařka: Alexiss

Doba přípravy: 1 - 2 hodiny 2 - 4 porce Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

- vepřová krkovice 2 velké plátky
30 dkg játra drůbeží(vepřová, já jsem měla krůtí) nakrájet na menší kousky
2 velké cibule na proužky
kousek slaniny
10 dkg špeku
sůl
pepř
mletá paprika paprika
brambory
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra orestovat na špeku a části cibule, osolit, opepřit.

  2. Plátky krkovice rozklepat mezi foliemi. Osolit, popaprikovat (lze okořenit i jinak-třeba hořčicí), rozdělit játra, spíchnout párátky.

  3. Do pekáčku oloupané, pokrájené brambory, zbytek cibule, osolit. Navrch připravené kapsy z masa.

  4. Podlít vývarem či vodou, péci poměrně zvolna v troubě (cca 150°). Lze nejprve přikrýt, pak dopéci odkryté, jednou obrátit. Já jsem pekla bez přikrytí a kontrolovala. Pokud si schováváte výpek z vepř. pečeně apod., doporučuji vřele trochu přidat.

Poznámka

Touto dobrotou mě jednou překvapil přítel po příchodu z práce. Prý to kdysi vařili v nějaké hospodě na Jičínsku (proto zřejmě ten název). Podobný recept jsem tu našla až po uvaření a vyfocení, tak mě nekamenujte, malé odlišnosti tu jsou. Jíme s tatarskou omáčkou a salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Cipísek" - krkovice plněná restovanými játry

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    jo, kdo může játra, tak si určitě velmi pochutná:yes::-D

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss(autor receptu)

    Děkuji za příznivé ohlasy. :-):-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Krkovičku mám rada, nie je suchá...pekný nápad s tými pečienkami.:yes:
    Uvažujem, či nemám v mrazničke kuracie pečienky. Lebo krkovička by sa našla, tú kupujem vo väčšom množstve, ak natrafím na peknú. Každopádne si rec. ukladám.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Alexiss:;-):yes: díky:-)

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss(autor receptu)

    rebeka: neopékám, upeče se vše najednou dost dobře :yes::-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    U nás se Cipísek běžně dělá a složení, jak píšeš, spíš vepřová játra, ale není chybou použí jiná:-p:-p:yes::yes:
    Rebi já osobně dopředu neopékám, jo ale fakt to chce péci pomalu

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    hmm.. vypadá to dobře;-):-p:yes: takže přímo dát závitek na brambory..neopékáš napřed na pánvi:-?;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: plnéná vepřová krkovice plněná krkovička recepty plněná krkovice vepřová krkovice plněná játry plněná krkovice recepty vepřoví cipísek krkovička s játry krkovice s játry krkovice plněna játry vepřová krkovice plněná krkovička plněná játry vepřova krkovice s jatry plnena vepřová krkovice recepty plněna krkovice recept krkovice s játry a cibulí vepřová plněná krkovice recept na krkovičku cipísek recepty z jatry rec.veprova krkovice krkovička plátky kuřecí játra recept