Sójová „čína“ s játry a masem

Stormy Kuchař: Stormy

Doba přípravy: 20 minut + uležení 6-8 porcí Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

100 g připraveného sójového masa
200 g libového masa (kuřecí/vepřové)
200 g jater (kuřecí/vepřové)
1 větší pórek
50 ml oleje
2 celá vejce
3 lžičky kari
2 lžičky soli
1/2 lžičky chilli (dle chuti)
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce maggi
1 lžíce worcesteru
1 lžíce solamylu
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra a maso nakrájíme na menší kousky, pórek na půlkolečka, naházíme do větší misky, přidáme připravené sójové kostky/nudličky a promícháme. Ostatní ingredience smícháme ve větším hrnku, vlijeme k masu a důkladně promícháme.

  2. Uložíme do ledničky (minimálně na den, ideálně na 2 nebo víc,), čím déle bude v lednici, tím víc se chutě vsáknou do masa i do soji (po 2-3 dnech v lednici krom trochu jiného vzhledu téměř není poznat co je maso a co sója – ideální pro většinu chlapů, aby blbě neremcali ;o)).

  3. Smažíme na kapce oleje (na pánvi s nepřilnavou úpravou bez oleje), mírně podléváme a jakmile je vepřové měkké, necháme vodu téměř vyvařit (podle toho jakou přílohu chystáme) a můžeme servírovat.

Poznámka

Příprava sojových kostek:

V menším hrnci přivedeme k varu cca ½ litru vody, vhodíme kostku masoxu a sojové kostky, vaříme pod pokličkou cca 15-20 minut, pak odklopíme, za občasného zamíchání necháme vodu úplně vyvařit a mírně orestujeme. (Ideálně necháme do druhého dne vychladnout, poté můžeme zpracovat na jakékoli jídlo se sojovým masem)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Sójová „čína“ s játry a masem

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Dělávám ji také tak, někdy tam také přidám i kuřecí játra a tak manžel ani neví, že jí sojové maso;-), které nikdy nechce, mám ráda takto upravenou sóju, díky za připomenutí:-K;-):yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Sójové maso mám ráda :yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Sojové maso mám ráda a tady v kombinaci s masem a jatýrky to musí býti moc dobroučké:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Dělám hodně podobně-tu marinádu malinko jinak a jen s játry. Jsou skvělá, protože šťáva z jater krásně vpije do sóji. Dávám ti bod, protože je to fakt super!:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kureci cina s jatry kuřecí játra se sojovým masem čína s játry sojova cina sójové kostky recept kuřecí maso čína s játrou jatra se sojovym masem sojové kostky s játrami čína z kuřecího masa s játry sojove kostky z jatry čína z masa a jater vepřová čína s kuřecím játry čína z kuřecích jater a sóji čína s kuřecím masem a játrami cinan jatra čína z kuřecího masa a jatry cina s kureci jatry kuřecí játra se sojovim masem cina s jatyrky sojová čína s játry

Zapomněl/a jsem heslo