Hlava a vnitřnosti z kapra na másle a cibulce

zizala Kuchařka: zizala

Ryby 3 názory

Suroviny

hlava a vnitřnosti z jednoho kapra
sůl
kmín
1 větší cibule
máslo
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a zpěníme na másle. Hlavu a vnitřnosti z kapra očistíme, osolíme, pokmínujeme a dáme na cibuli. Ztlumíme plamen a zvolna opékáme ze všech stran, dokud není i hlava doměkka.

  2. Pak z hlavy obereme maso a spolu s opečenými vnitřnostmi nasekáme na kousky, promícháme s cibulí, která během opékání krásně zčervenala.

  3. Podáváme s chlebem.

Poznámka

Doma jsme mívali kapra poměrně často a na polévku nebyla pokaždé chuť. Vyhodit hlavu a vnitřnosti by ale byla škoda. Máti nám je tedy takto upravovala a my jsme si na nich vždycky pochutnali :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hlava a vnitřnosti z kapra na másle a cibulce

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Koubkova: Samozřejmě s ní otáčím na pánvi, když se peče zvolna, propeče se dobře ;-) Může se i "pod bradou" rozstříhnout nůžkami na drůbež a rozložit na placato, ale to se k ní zase vejde méně vnitřností.

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Kapra máme dost často. Jen si nedovedu představit.dat hlavu z kapra na cibuli a opékat :-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Zajímavý recept. Ale o stejném - podobném mě říkal syn, znal od starých rybářů. Prý to byla bašta. Určitě prima večeře:-D:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: co s hlavou z kapra kapr na másle a kmíně stika , candat vnitrnostu polevka příprava kapr hlava pecena kapri hlava máslo na cibulce recept kapr na cibulce kapr na kmínovém másle kapr na cibulce kmínové máslo na kapra zpěníme na másle mlíčí z kapra na cibulce

Zapomněl/a jsem heslo