Hlava a vnitřnosti z kapra na másle a cibulce

zizala Kuchařka: zizala

Ryby 3 názory

Suroviny

hlava a vnitřnosti z jednoho kapra
sůl
kmín
1 větší cibule
máslo
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a zpěníme na másle. Hlavu a vnitřnosti z kapra očistíme, osolíme, pokmínujeme a dáme na cibuli. Ztlumíme plamen a zvolna opékáme ze všech stran, dokud není i hlava doměkka.

  2. Pak z hlavy obereme maso a spolu s opečenými vnitřnostmi nasekáme na kousky, promícháme s cibulí, která během opékání krásně zčervenala.

  3. Podáváme s chlebem.

Poznámka

Doma jsme mívali kapra poměrně často a na polévku nebyla pokaždé chuť. Vyhodit hlavu a vnitřnosti by ale byla škoda. Máti nám je tedy takto upravovala a my jsme si na nich vždycky pochutnali :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hlava a vnitřnosti z kapra na másle a cibulce

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Koubkova: Samozřejmě s ní otáčím na pánvi, když se peče zvolna, propeče se dobře ;-) Může se i "pod bradou" rozstříhnout nůžkami na drůbež a rozložit na placato, ale to se k ní zase vejde méně vnitřností.

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Kapra máme dost často. Jen si nedovedu představit.dat hlavu z kapra na cibuli a opékat :-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Zajímavý recept. Ale o stejném - podobném mě říkal syn, znal od starých rybářů. Prý to byla bašta. Určitě prima večeře:-D:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kapr na másle a kmíně stika , candat vnitrnostu polevka recept kapr na cibulce kapr na kmínovém másle kapr na cibulce kmínové máslo na kapra zpěníme na másle mlíčí z kapra na cibulce

Zapomněl/a jsem heslo