Guláš z domácí pekárny
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekárny dám olej, spustím program marmeláda. Cibuli přidám, až když pekárna začne míchat. Nechám cca 5 minut a přidám maso, koření a nechám proběhnout celý program. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pekárny dám olej, spustím program marmeláda. Cibuli přidám, až když pekárna začne míchat. Nechám cca 5 minut a přidám maso, koření a nechám proběhnout celý program. …
Na troše oleje orestujeme na jemno nakrájenou cibuli společně s na jemno nakrájenou polovinou papriky Jalapeňo. Telecí krk si nakrájíme na menší kusy a zprudka…
Sojové maso, rýži a houby zvlášť uvaříme podle návodu. Na pánvi zpěníme cibulku, přidáme červenou papriku, rajčata, porek a krátce podusíme. Podléváme vodou a dusíme…
Na plátky nakrájenou krkovičku naklepeme, lehce rozkrojíme na okrajích, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi orestujeme na oleji na drobno nakrájenou cibuli, do které až…
Propláchnutou čočku na chvíli namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Pak přidáme bobkový list, nové koření a uvaříme jí do měkka. Na pánvi na oleji zpěníme…
Maso nakrájíme na plátky (naklepeme), nebo na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a oškrábanou mrkev nastrouháme na hrubo.…
Nejprve si připravíme mražený špenát /mangold/ klasickým způsobem. Na kostičky nakrájíme cibuli, dáme do hrnce, přidáme nasekaný česnek, povolený špenát a mléko, sůl,…
Nejrychlejší přípravy hráškové polévky dosáhnete s pomocí sterilovaného hrášku. Dochutit můžete kostkou bujónu nebo celou polévku vařit s vývarem. Polévku vonící…
Na sádle opečeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli kterou osmahneme spolu s nakrájenými špekáčky, přisypeme mletou papriku,…
Do bůčku uděláme kapsu a do ní dáme nádivku: 2 rohlíky namočíme v trošce mléka, pak vymačkame, přidáme trochu másla utřeného s 2 žloutky, salám nebo uzené maso…
Vepřové karé nakrájíme na silnější plátky a osolíme. Máslo rozpustíme a smícháme s kurkumou. Do této krásně žluté emulze vložíme nenaklepané plátky karé. Necháme…
Maso si upravíme na přibližně stejné kusy, cibule si nakrájíme na měsíčky, papriku na proužky a patison na menší čtverečky. V hrnci na sádle osmažíme cibuli do růžova,…
Těstovinové mušličky s brokolicovo-nivovou omáčkou budou chutnat všem u stolu. Jemnou smetanovou omáčku se slanou chutí nivy a s kousky brokolice můžete doplnit o kousek…
Spojení jemných jater a ledvinek s voňavými houbami vytváří výrazný a nezaměnitelný pokrm, který potěší milovníky české klasiky. Tento recept nabídne sytou, plnou chuť a…
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Vložíme do pánve s rozpáleným olejem a opečeme z obou stran doměkka. Pak maso vyjmeme a do…
Na másle si zpěníme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhané kedlubny, kmín, sůl, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Pokud máme vývar uzený, solíme podle jeho slanosti.…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění. Přidáme oškrábané, omyté a na kostičky nakrájené brambory a krátce opečeme. Vše zalijeme 2…
Vepřovou kýtu nakrájíme tak, aby nám vznikly asi 1,5 cm vysoké plátky cca 5 x 5 cm. Tyto porce osolíme, opepříme a omotáme „slaninovou šálou“ a spíchneme párátkem. Na…
Kachní (nebo kuřecí) srdce omyjeme a nakrájíme na proužky.Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená srdce, pepř, kmín a zakápneme polévkovým kořením.…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme ndrobno pokrájený česnek, okurky a podlijeme vodou.Pod pokličkou dusíme do změknutí masa …
Vepřová žebírka zlehka naklepeme, kraje nařízneme a dostatečně osolíme a opepříme. Na pánvičce rozpálíme trochu oleje a žebírka postupně zprudka opečeme z obou stran. V…
Kuřecí prsa očistíme a do každého uděláme tenkým nožem kapsu. Klobásky jejichž druh zvolíme dle naší chuti nakrájíme na menší kousky a za pomocí nástavce ručního mixeru…
Dobrou a zajímavou polévku se svěží chutí ředkviček připravíme během chvíle. Díky bílému vínu a muškátovému květu je velmi lahodná. Podáváme ji ozdobenou plátky…
Krémová chřestová polévka je oslavou jarní sezóny na talíři. Vyniká svou jemnou chutí, hladkou konzistencí a svěžím aroma čerstvého chřestu. Doplněná o kapku smetany je…