Vepřové v kořeněné marinádě

Vepřové maso Doba přípravy: 50-60 minut podle druhu masa 7 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 50-60 minut podle druhu masa 7 názorů

Suroviny 2 porce

500 g vepřového masa
1 cibule
olej
instantní jíška
Marináda :
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce koriandru
1 lžička kurkumy(nebo kari)
1 lžička zázvoru
1 lžička drceného kmínu
pepř
1 lžíce octa
šťávu z 1 citronu
2 lžíce oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na marinádu promícháme a do ní vložíme maso, nakrájené na malé kousky, promícháme s marinádou a necháme přes noc, nejlépe 24 hodin v chladnu odpočívat.

  2. Pak si dáme na hlubší pánev olej, na něm osmahneme cibuli nakrájenou na měsíčky.

  3. Pak přidáme maso s marinádou, necháme ho prudce opéct, malinko zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou, dusíme do měkka a pak osolíme a ještě zalijeme vodou, pak buď zahustíme jíškou, nebo solamylem rozmíchaným v trošce vody.

Poznámka od kuchařky

Recept je z mého psaného notesu odněkud opsaný- je to ostřejší, ale dobrý.

Komentáře k receptu Vepřové v kořeněné marinádě

Tématické fráze: vepřové v marinádě marináda se solamylem marinada na bifteky marináda na vepřové maso marináda na vepřový bůček maso v marinádě vepřové maso recepty veprove recepty recept - vepřový biftek v marinádě pikantni veř žebirka marinada na maso se solamylem veprove se solamylem marináda na bifteky marinada na biftek ostřejší marináda vepřové maso v marinádě bifteky v marinádě recept z bučku recepty marinady veprove maso kořeněný bůček