Řezníkovi ptáčci

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut 6-8 porcí Hovězí maso 13 názorů

Suroviny

6-8 plátků hovězího masa (zadní)
1/2 kg mletého vepřového masa
12 plátků alpské šunky
20 dkg uzené slaniny
1 velká cibule
hladká mouka
1 konzerva Bonduelle Mexico
koření Roštěnky od Avokáda
sůl
pepř
hořčice
režná nit
olej
2 kyselé okurky
instantní jíška
vejce
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky hovězího masa rozklepeme na tenké větší plátky. Rozprostřeme je a posypeme kořením „Roštěnky“ a potřeme hořčicí dle chuti a zvyku. Na takto potřené plátky masa položíme po dvou plátcích alpské šunky a potřeme směsí mletého vepřového masa (mleté vepřové maso, 1 celé vejce, pepř, 1/2 dcl studené vody, 1 polévková lžíce Solamylu).

  2. Na rozprostřené mleté vepřové maso naneseme cca 2 kávové lžičky směsi Mexico (hrášek, kukuřice, paprika) a zatlačíme do mletého masa. Takto naplněné plátky pevně smotáme, zatáhneme a převážeme režnou nití.

  3. V pánvi rozškvaříme na kostky uzenou slaninu a v tomto zprudka opečeme ptáčky. Pečeme v zakrytém pekáči lehce podlité vodou a obložené na kolečka nakrájenou cibulí cca 2 hodiny na střední teplotu.

  4. Z výpeku uděláme omáčku, do které ještě přidáme na malé kostičky nakrájené dvě kyselé okurky. Pokud je potřeba dohustíme trochou tmavé instantní jíšky. Podáváme s tolik oblíbenou rýží.

Poznámka

Maso plněné masem. Jeden z vydatných obědů pro více hladových strávníků.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 364 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezníkovi ptáčci

  • andrejkaa andrejkaa

    luxusní ptáčci teda:yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Řezníčkovi ptáčci jedním slovem "výborní":-p. :yes: už dávno proběhl;-), tak dnes jen díky za recept a foto:-)

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    samé bezva receptíky...:yes:+8:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Pěkný recept:-p:-p krásně nafocený:yes:.

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Krása:yes:6

    Odpovědět

  • maris maris

    Jóó, řezník, ten se má:-p Jasmínovou rýži my máme rádi. Posílám +:yes::-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • Eliza Eliza

    Jani, také jsem na jasmínovou rýži slyšela samé ódy a pak jsem byla zklamaná. U nás doma je to s rýží obecně složité, obyčejnou máme rádi snad jen k roštěnkám, do rizota používám kulatozrnnou a jinak jistá volba je orzo, těstovinová rýže...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, jak jinak, nádhera. Ty fotky jsou žravé;-):yes::yes: Jen já nemám ráda jasmínovou rýži. Dělala jsem ji jen jednou a nějak mne neoslovila. Každopádně, to je můj problém;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mně nějak stačil název a už jsem se těšila na Ottův recept...;-)
    Ta směs Mexico mi sice moc nechutná (připadá mi moc měkká a rozblemclá), ale recept je rozhodně inspirativní...:yes: a fotky přímo vyzývají k ochutnání...

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ottíku díky a můžu ti říct, že já mám jasmínovou nejraději, ale že je dražší, tak jí nekupuju tak často, jen čas od času.;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Jasmínová rýže z Vietnamské tržnice, 10 kg pytel za 350,-Kč dovoz Thajsko.;-);-);-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ottíku, dnes jsem byla tak dobrá, že jsem si přečetla název a asi polovinu ingrediencí a už jsem věděla, že je to recept od tebe;-)Můj taťulda by se u vás dobře stravoval, protože máte často rýži a on by jí mohl jíst denně-docela by mě zajímalo, jaká ti chutná nejvíc:-?
    Máš to krásný a recept je na velkou dobrotu a ta šťávička, no paráda a krásná barva. Máš ode mne 1.boda:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí ptáčci ptáčci s rýži ptačci hovězí ptáčky s rýží hovězí ptáček s rýží ptacek s ryzi hovezi ptacci s ryzi plnění ptáčci ptacci z hoveziho masa hovězí ptáčky plněné rýží kynutí ptáčci recept na ptačky ptáčci recept vareni ptacci ptacci z rostenky ptacky s ryzi kávové ptáčci rostenka ptáčci výborní ptáčci řeznik fotek masa

Zapomněl/a jsem heslo