Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezníkovi ptáčci

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 046 kJ /
2 162 kcal
Bílkoviny107,48 g
Tuky189,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 465 mg
Sodík 3,46 g
Sůl8,50 g
Sacharidy6,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky hovězího masa rozklepeme na tenké větší plátky. Rozprostřeme je a posypeme kořením „Roštěnky“ a potřeme hořčicí dle chuti a zvyku. Na takto potřené plátky masa položíme po dvou plátcích alpské šunky a potřeme směsí mletého vepřového masa (mleté vepřové maso, 1 celé vejce, pepř, 1/2 dcl studené vody, 1 polévková lžíce Solamylu). Krok 2: Na rozprostřené mleté vepřové maso naneseme cca 2 kávové lžičky směsi Mexico (hrášek, kukuřice, paprika) a zatlačíme do mletého masa. Takto naplněné plátky pevně smotáme, zatáhneme a převážeme režnou nití. Krok 3: V pánvi rozškvaříme na kostky uzenou slaninu a v tomto zprudka opečeme ptáčky. Pečeme v zakrytém pekáči lehce podlité vodou a obložené na kolečka nakrájenou cibulí cca 2 hodiny na střední teplotu. Krok 4: Z výpeku uděláme omáčku, do které ještě přidáme na malé kostičky nakrájené dvě kyselé okurky. Pokud je potřeba dohustíme trochou tmavé instantní jíšky. Podáváme s tolik oblíbenou rýží.

Zveřejněno 27. 3. 2010

Poznámka autora Colombo65

Maso plněné masem. Jeden z vydatných obědů pro více hladových strávníků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezníkovi ptáčci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/797B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezníkovi ptáčci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/797B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

luxusní ptáčci teda:yes:

Řezníčkovi ptáčci jedním slovem "výborní":-p. :yes: už dávno proběhl;-), tak dnes jen díky za recept a foto:-)

samé bezva receptíky...:yes:+8:yes:

Pěkný recept:-p:-p krásně nafocený:yes:.

Krása:yes:6

Jóó, řezník, ten se má:-p Jasmínovou rýži my máme rádi. Posílám +:yes::-)

:-p:yes::yes:+4

Jani, také jsem na jasmínovou rýži slyšela samé ódy a pak jsem byla zklamaná. U nás doma je to s rýží obecně složité, obyčejnou máme rádi snad jen k roštěnkám, do rizota používám kulatozrnnou a jinak jistá volba je orzo, těstovinová rýže...

No, jak jinak, nádhera. Ty fotky jsou žravé;-):yes::yes: Jen já nemám ráda jasmínovou rýži. Dělala jsem ji jen jednou a nějak mne neoslovila. Každopádně, to je můj problém;-)

Mně nějak stačil název a už jsem se těšila na Ottův recept...;-)
Ta směs Mexico mi sice moc nechutná (připadá mi moc měkká a rozblemclá), ale recept je rozhodně inspirativní...:yes: a fotky přímo vyzývají k ochutnání...

Ottíku díky a můžu ti říct, že já mám jasmínovou nejraději, ale že je dražší, tak jí nekupuju tak často, jen čas od času.;-)

Jasmínová rýže z Vietnamské tržnice, 10 kg pytel za 350,-Kč dovoz Thajsko.;-);-);-)

Ottíku, dnes jsem byla tak dobrá, že jsem si přečetla název a asi polovinu ingrediencí a už jsem věděla, že je to recept od tebe;-)Můj taťulda by se u vás dobře stravoval, protože máte často rýži a on by jí mohl jíst denně-docela by mě zajímalo, jaká ti chutná nejvíc:-?
Máš to krásný a recept je na velkou dobrotu a ta šťávička, no paráda a krásná barva. Máš ode mne 1.boda:yes:

Tématické fráze:
hovězí ptáčci, ptáčci s rýži, hovezi ptacci s ryzi, ptačci, hovězí ptáčky s rýží, hovězí ptáček s rýží, ptacek s ryzi, ptáčci recept, plnění ptáčci, ptacci z hoveziho masa, hovězí ptáčky plněné rýží, recept na ptačky, kynutí ptáčci, vareni ptacci, ptacci z rostenky, ptacky s ryzi, top recepty ptacky s ryzi, recept rozlítaní plàtci, kávové ptáčci, rostenka ptáčci

Suroviny:
maso hovězí, maso vepřové mleté, šunka alpská, slanina uzená, cibule, mouka hladká, směs bonduelle mexico, koření roštěnky, sůl, pepř, hořčice, režná nit, olej, okurky sterilované, jíška světlá instantní, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu