Vepřový ořez s patisonem a paprikou

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: do hodiny 4 porce Vepřové maso 3 názory

Suroviny

1kg vepřového ořezu
2 velké cibule
1 paprika lusk
1 menší patison
1 lžíce červené papriky
1 malý rajčatový protlak
pepř-nemusí být
instantní jíška
kousek sádla
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso si upravíme na přibližně stejné kusy, cibule si nakrájíme na měsíčky, papriku na proužky a patison na menší čtverečky. V hrnci na sádle osmažíme cibuli dorůžova, pak přidáme maso, které zprudka orestujeme, aby se zatáhlo.

  2. Osolíme, opepříme a dusíme chvíli ve vlastní šťávě. Poté dáme mletou papriku, rajčatový protlak, hned zalijeme menším množstvím vývaru (vody) a dusíme.

  3. Během dušení přidáme nakrájený patison s paprikou, přidáme ještě vodu, dusíme do měkka, dochutíme a zahustíme instantní tmavou jíškou, chvíli převaříme a můžeme servírovat.

Poznámka

Omáčka má příjemnou chuť, jako přílohu jsem zvolila rýži na přání, ale šly by i těstoviny s knedlíkem, či bramborem-co kdo rád. Chtěla jsem vyzkoušet chuť masa s patisonem a protože v lednici zevlovala jediná paprika, přidala jsem jí a myslím, že jsem udělala dobře, to si každý vyzkouší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřový ořez s patisonem a paprikou

  • savlinka savlinka

    :yes:tak když budu mít tak velkou úrodu i za rok patizonu jak letos uvařím;-)vypadá to dost jedle:-)):-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Anna Kocikova:Aninko, bylaq bych na tom stejně jako ty s tím patisonem, ale dovezla mi ho Šavlinka, jak tu teď byli a tak jsem chtěla vyzkoušet jak se bude chovat v mase, když se dělá třeba maso s cuketou apod.-vyšlo to;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bibinko,teda já jsem ostuda:-8patizon jsem ještě nikdy neměla.Podle fotek vidím,že jste měli opět další šťavnatou dobrotu:-p:yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové s patizonem vepřové maso s patizonem testoviny s patizonem vepřova pečeně na patizonu maso s patysonem vepřové s patizóny co se dělá z patizónu ořez hrušky

Zapomněl/a jsem heslo