Vánoční perníčkový sirup do kávy
Recept ještě nebyl hodnocenSváteční kafíčko si přímo volá po speciální příchuti. Ať již bude vonět a chutnat po perníku, nebo po směsi koření, určitě vaší kávu ozvláštní. Přitom příprava sirupu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 498 kJ / 358 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
| Tuky | 6,00 g |
| – nasycené | 1,00 g |
| – nenasycené | 5,00 g |
| –– mononenasycené | 4,00 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 28,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 50,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Sváteční kafíčko si přímo volá po speciální příchuti. Ať již bude vonět a chutnat po perníku, nebo po směsi koření, určitě vaší kávu ozvláštní. Přitom příprava sirupu…
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny.Mouku prosijeme s kořením, solí a kypřidlem.Do másla vmícháme vejce a mouku. Rychle a lehce spojíme v těsto. Já jsem musela ještě…
Jako kořeněné nápoje jsou u nás známé zejména ty svařákového typu. V zahraničí pak jsou velmi oblíbené nápoje založené na chuti skořice, hřebíčku, kardamomu a dalším…
Datle vypeckujeme, dáme do misky a zalejeme mlékem. Misku s mlékem a datlemi dáme asi na pár minut ohřát do mikrovlnky (nebo datle necháme přes noc v teplém mléce) aby…
Chicken Vindaloo je tradiční indické jídlo s typickou, velmi pálivou chutí. Kuřecí maso marinované ve Vindaloo pastě má velmi výraznou chuť, ale jakmile tento pokrm…
Nejoblíbenější dětské jídlo, které s námi jde až do dospělosti je bezesporu krupicová kaše. Jemnou, sladkou a s chutí kardamomu, skořice a kakaa připravuje také cukrář…
Maso nakrájejte na kostičky. V hluboké pánvi, nebo woku rozpalte olej, do kterého přidejte curry pastu a zahřívejte, dokud se plně nerozvoní, pak přidejte maso, očištěné…
Vláčný a šťavnatý jablečný koláč podle švédské receptury vás překvapí delikátním spojením jablek, másla a koření. Je jen na vás, zda si ho vychutnáte s kopečkem zmrzliny…
Jazyky dejte vařit do studené vody mimo posledních 3 surovin. Vařte do měkka. Na posledních 15 minut přidejte česnek a čerstvé čili.Zchladlé jazyky oloupejte, očistěte a…
Nejprve nasucho na pánvi opražíme celou skořici, badyán, kardamom, cibuli na kolečka a kousek zázvoru zcela do tmava.Do studené vody vložíme kachní stehna, přivedeme k…
Omytá jablka zbavíme slupek a nakrájíme na malé kostičky. Plát listového těsta rozmotáme a po obou stranách vytvoříme nožem po celé délce proužky, abychom je pak mohli…
Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…
Pro naše končiny je drůbeží vývar velmi tradiční polévkou. S tímto receptem se můžete přenést o kousek dál na východ, do exotické Asie a připravit si jednu z jejich…
Sypké koření (tedy mimo zázvoru, tekutého chilli, worchestru) smícháme a kuřecí nudličky v této směsi obalíme a necháme odpočinout. Zázvor nakrájíme na nudličky,…
Zdravější mlsání nikdy nechutnalo lépe. Snadno se připravuje, je plné výživných surovin, čokolády, ořechů, medu a navíc bezlepkové. Ideální pro všechny, kdo chtějí…
Toto je jedno z poměrně složitých jídel jihovýchodní Ázie, náročné na suroviny i přípravu, ale naprosto jedinečné svou symfonií chutí a rafinovanou pikantností. Pochází…
Do rendlíku nalejeme mléko, přidáme med, čokoládu nalámanou na kousky a kardamom. Rozpustíme ve vodní lázni (nevaříme!). Až je čokoláda dokonale rozpuštěná, odsuneme z…
Do velké mísy jsem nasypala hladkou mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, sůl, kardamom, droždí a všechny suroviny jsem zamíchala.Rozpustila jsem máslo, ke kterému jsem…
Čočku nemusíme připravovat jen na kyselo. Skvěle chutná i v kombinaci s výrazným a voňavým indickým kořením. Díky bramborám a kořenové zelenině bude jídlo syté tak…
Moučník vzdáleně připomíná podáváním zavlažna naše české buchtičky se šodó. Šneci jsou vláční, sladcí a provonění použitým kořením. Zároveň jsou sytí a mohou se sklenicí…
Jehněčí maso má sice svojí specifickou vůni a chuť, ale správná a poctivá příprava vám zaručí, že si na něm opravdu pochutnáte. Maso bude po upečení krásně šťavnaté,…
Všechno koření dáme do kastrůlku, zalijeme vodou, přivedeme k varu a necháme 15 minut vařit. Po patnácti minutách Chai přecedíme přes čajové sítko. Pijeme ředěné mlékem…