Vánoční perníčkový sirup do kávy
Recept ještě nebyl hodnocenSváteční kafíčko si přímo volá po speciální příchuti. Ať již bude vonět a chutnat po perníku, nebo po směsi koření, určitě vaší kávu ozvláštní. Přitom příprava sirupu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 498 kJ / 358 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
| Tuky | 6,00 g |
| – nasycené | 1,00 g |
| – nenasycené | 5,00 g |
| –– mononenasycené | 4,00 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 28,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 20 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 50,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Sváteční kafíčko si přímo volá po speciální příchuti. Ať již bude vonět a chutnat po perníku, nebo po směsi koření, určitě vaší kávu ozvláštní. Přitom příprava sirupu…
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny.Mouku prosijeme s kořením, solí a kypřidlem.Do másla vmícháme vejce a mouku. Rychle a lehce spojíme v těsto. Já jsem musela ještě…
Vláčný a šťavnatý jablečný koláč podle švédské receptury vás překvapí delikátním spojením jablek, másla a koření. Je jen na vás, zda si ho vychutnáte s kopečkem zmrzliny…
Propláchněte rýži a několikrát vyměňte vodu, dokud z rýže neteče čistá voda, poté nechte rýži 30 minut nasáknout ve vodě. Sceďte a dejte na stranu, dokud na ni nepřijde…
Jako kořeněné nápoje jsou u nás známé zejména ty svařákového typu. V zahraničí pak jsou velmi oblíbené nápoje založené na chuti skořice, hřebíčku, kardamomu a dalším…
Chicken Vindaloo je tradiční indické jídlo s typickou, velmi pálivou chutí. Kuřecí maso marinované ve Vindaloo pastě má velmi výraznou chuť, ale jakmile tento pokrm…
Datle vypeckujeme, dáme do misky a zalejeme mlékem. Misku s mlékem a datlemi dáme asi na pár minut ohřát do mikrovlnky (nebo datle necháme přes noc v teplém mléce) aby…
Omytá jablka zbavíme slupek a nakrájíme na malé kostičky. Plát listového těsta rozmotáme a po obou stranách vytvoříme nožem po celé délce proužky, abychom je pak mohli…
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami a rýžovými nudlemi je lehká, zdravá a lahodně voňavá. Kardamom a mořská řasa jí dodávají netradiční aroma, které skvěle doplňuje…
Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…
Jehněčí maso má sice svojí specifickou vůni a chuť, ale správná a poctivá příprava vám zaručí, že si na něm opravdu pochutnáte. Maso bude po upečení krásně šťavnaté,…
S nadcházejícím zimním obdobím máme ještě větší chuť na sladké pečivo. Je to tak správně a v domácí kvalitě si jej můžeme dopřát kdykoliv. Vyzkoušejte veganskou variantu…
Nejoblíbenější dětské jídlo, které s námi jde až do dospělosti je bezesporu krupicová kaše. Jemnou, sladkou a s chutí kardamomu, skořice a kakaa připravuje také cukrář…
Jemné kari populární v indických restauracích. Je to voňavé a aromatické jídlo se smetanovou omáčkou. Je dobré s bylinkovou rýží, naan chlebem, mangovým čátný a…
Na másle s olejem orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený tuřín a bramboru, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. V hmoždíři…
Do velké mísy jsem nasypala hladkou mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, sůl, kardamom, droždí a všechny suroviny jsem zamíchala.Rozpustila jsem máslo, ke kterému jsem…
Vše smícháme dohromady postupně, tak jak jdou ingredience. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané hrubou moukou formy. Pečeme na 160 stupňů asi 40 min (záleží na druhu…
Ve vepřovém natur bujonu si uvaříme rýži na skus. Na pánev si dáme celý obsah konzervy a vše řádně vysmahneme. Poté přidáme na velmi drobno nakrájenou cibuli, koření a…
Jazyky dejte vařit do studené vody mimo posledních 3 surovin. Vařte do měkka. Na posledních 15 minut přidejte česnek a čerstvé čili.Zchladlé jazyky oloupejte, očistěte a…
Indická jídla jsou někdy zdlouhavější na přípravu, ale výsledek je velmi chutný. Dhál neobsahuje žádné maso, přesto je sytý a výživný díky obsahu luštěnin. Lahodnou nebo…
Bravčové srdcia varíme asi 20 minút vo vode s bobkovým listom, scedíme, necháme vychladnúť a pokrájame na plátky. V kastróle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme obvarené…
Maso nakrájejte na kostičky. V hluboké pánvi, nebo woku rozpalte olej, do kterého přidejte curry pastu a zahřívejte, dokud se plně nerozvoní, pak přidejte maso, očištěné…
Nejprve nasucho na pánvi opražíme celou skořici, badyán, kardamom, cibuli na kolečka a kousek zázvoru zcela do tmava.Do studené vody vložíme kachní stehna, přivedeme k…