Marinované, pomalu pečené jehněčí

aisha Kuchařka: aisha

Doba přípravy: 24 hodin marinovani + 5 hodin peceni Jiné maso 22 názorů

Suroviny

1200 g jehněčího masa (já měla hřbet a krk)
Marináda:
4 roztlučené hřebíčky
4 roztlučené kuličky jalovce
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého nového koření
1 lžička mletého římského kmínu (Cumin)
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky mletého kardamonu
1 lžíce medu
2 lžíce Teriyaki omáčky
5 stroužků česneku
citronová šťáva z 1/2 citronu
80 ml kvalitního olivového oleje
sůl
drcený pepř
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vsechno sypke koreni dame na suchou panev a na mirnem ohni nechame lehce provonet. Nasypeme do mixeru, pridame med, teriyaki, citronovou stavu, strouzky cesneku a promixujeme. Nakonec pridame olivovy olej.

    Takto pripravenou marinadou ze vsech stran potreme maso, vlozime do lednice a nechame 24 hodin marinovat.

  2. Po uplynuti doby vlozime maso (i s veskerou marinadou) do nadoby na peceni, podlijeme trochou vody a prikryte peceme 4 hodiny pri 140 stupnich (horni a dolni ohrev).

  3. Pote odkryjeme a jeste 1/2 - 1 hodinu dopekame. Prubezne polevame vypekem.

    Podavame s cim je libo, u nas se stouchanym bramborem s mrkvi a fenyklovym salatem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Marinované, pomalu pečené jehněčí

  • janina3365 janina3365

    V pátek naloženo , v neděli upečeno... výborný sváteční oběd, recept doporučuji. Já jsem jen při podlévání vodu kombinovala s červeným vínem :-D

    Odpovědět

  • lysohlavka lysohlavka(neregistrovaná)

    Výborné! Já jsem tedy pekla přes noc , celkem cca 13hodin na 100°C, pak hodinu bez pokličky na 200°C, místo fenyklového salátu jsem zkusila červenou řepu s křenem, bo jsem neměla fenykl. Bylo to hrozně dobrý, díky za recept.
    :yes:

    Odpovědět

  • Pallacinka Pallacinka

    Opravdu skvělá marináda, doporučuji. Dnes jsem pekla naložené jehněčí a marináda to výborné maso povýšila na výjimečnou lahůdku :-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ojojój!!! To mi nějak uniklo!!:-O:yes:

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Úžasné:yes::-*, moc se Ti to povedlo, o fotkách už se ani nezmiňuju, ty jsou krásné vždycky ;-):-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    aisha:ďakujem, tak to asi tú omáčku kúpim, za vyskúšanie podľa tvojich slov stojí;-)

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    tejaja: Klidne ji vynech..ja ji pridavam do hodne jidel, mame ji moc radi..vyborna je v kombinaci se sezamovym olejem, skvele se hodi na marinady na vsechny druhy masa..chutove je podobna sojove omacce..dekuji..:-K:-K

    Spagetko, dekuji za odkaz..:-K:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    spagetka: Ďakujem ;-):-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    tejaja: Teri, tady dávám dkaz na recepty, kde je ta omáčka využitá http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=te...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Krásny recept, vďaka spagetke za upozornenie, nemala som pred sviatkami čas tu byť často...určite vyskúšam, pridávam k obľúbeným, len sa chcem spýtať na teriyaki omáčku, musí byť ? Nechce sa mi ju kupovať kvôli tomuto jednému jedlu, alebo mi radšej povedz, kde ju ešte môžem použiť. Ďakujem, bodík dávam, tu niet čo diskutovať ;-):yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    nádhera, holky už všechno napsaly a já souhlasím. Aisho luxus:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    úžasnééééé:yes::-D no a ruce jsou přece příborem králů;-)

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    Moc vsem dekuji za komentare..:-K:-K..uz nic nezbylo, prave jsem olizla posledni kost..:-8..bylo to vazne dobre..;-)

    Rebi, to jsi muj clovek, ja take nejradeji dlabu rukama..vic pak chutna..:-D

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    rebeka::-D:-Dmáš pravdu:-8

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    suslajda: já bych se snad příborem ani nezdržovala.. jako barbar.. rovnou a rychle.. zájemců je moooc:-8:-D:-D:-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pečené jehněčí koleno pečený jehněčí krk marinovane jehneci pomalu pečené skopové jehneci pecene pečene jehněci jehněčí na ohni pečené skopové maso marináda pečené naložené jehněčí jnehneci marinovane jehneci zebra nalozene pomalu pecena jehneci kyta jehněčí pečeny krk nalozene pečené jehněčí maso pečená skopová žebra v marinádě recept na jehneci peceni marinovaná skopová žebra pečená na medu marinada na jehneči pomalu pečená skopová plec vyborne jehněči

Zapomněl/a jsem heslo