Kuřecí s těstovinami
Recept ještě nebyl hodnocenSypké koření (tedy mimo zázvoru, tekutého chilli, worchestru) smícháme a kuřecí nudličky v této směsi obalíme a necháme odpočinout. Zázvor nakrájíme na nudličky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sypké koření (tedy mimo zázvoru, tekutého chilli, worchestru) smícháme a kuřecí nudličky v této směsi obalíme a necháme odpočinout. Zázvor nakrájíme na nudličky,…
Pyré s cukrem a kořením vaříme zvolna asi 10 minut, pak přecedíme.Do sklenice nalijeme sirup, opatrně espresso a navrch horké, napěněné (šlehačem nebo metličkou) mléko.…
Datle vypeckujeme, dáme do misky a zalejeme mlékem. Misku s mlékem a datlemi dáme asi na pár minut ohřát do mikrovlnky (nebo datle necháme přes noc v teplém mléce) aby…
Máslo, cukr a vajíčko ušleháme do pěny, pak po částech střídavě přidáváme za stálého šlehání mléko a prosátou mouku, smíchanou s kypřícím práškem, kardamonem a solí.Vše…
Jako kořeněné nápoje jsou u nás známé zejména ty svařákového typu. V zahraničí pak jsou velmi oblíbené nápoje založené na chuti skořice, hřebíčku, kardamomu a dalším…
Asa foetida, neboli čertovo lejno, je velmi aromatické koření získávané z mízy rostliny z čeledi miříkovitých. Často se přidává do luštěninových pokrmů pro své příznivé…
Nepečený dort, tedy cheesecake, připravujeme zejména pro jeho osvěžující chuť. V tomto receptu najdete inspiraci na dort ze sušenkového základu na němž leží náplň z…
U cele hlavky zeli castecne vykrojime kostal a vlozime ji na 5 minut do vrouci osolene vody. Opatrne obereme vrchni mekke listy a hlavku znovu vlozime do vrouci vody …
Korpus uděláme smícháním rozmixovaných datlí na kaši, na mouku rozmixovaných ovesných vloček, téměř na máslo rozmixovaných kešu oříšků. Hněteme, dokud se hmota nespojí.…
Propláchněte rýži a několikrát vyměňte vodu, dokud z rýže neteče čistá voda, poté nechte rýži 30 minut nasáknout ve vodě. Sceďte a dejte na stranu, dokud na ni nepřijde…
Česká kuchyně je výtečná, někdy to však chce změnu. Kdo jste milovníci kořeněných jídel, tak to je přesně pro vás. Masové kuličky v lahodné omáčce z rajčatového pyré a…
Jednoduché bezmasé jídlo z Blízkého východu zaujme příjemnou vůní výrazného koření. Koření rozvoníme na troše oleje, přidáme rýži a ke konci vaření i červenou čočku.…
Tarte Tatin je klasický francouzský dezert. Jedná se vlastně o obrácený koláč a recept na něj vznikl omylem. Běžně se připravuje s jablky, ale dá se do něj využít i jiné…
Tradiční letní oběd se snadnou přípravou pomocí moderní techniky. Kuřecí paličky chutnají vždycky, když jsou dobře propečené a dobře ochucené. Vlastní přípravou oběda…
Máslo rozehřejeme, sušenky rozdrtíme a společně promícháme. Směsí pokryjeme dno dortové formy a dáme asi tak na 10 minut zapéct do trouby (160°C).Vejce prošleháme s…
V misce namočíme do trochy mléka na kostičky nakrájené rohlíky a necháme je nasáknout. Do velké mísy dáme oba balíčky mletého masa, sůl a pepř podle chuti, jednu opravdu…
Máte rádi polévku? Pak zkuste připravit zjednodušenou verzi kuřecí polévky na asijský způsob. Ve vzdálených tropických destinacích dobře vědí, čím potěšit chuťové buňky…
Jehněčí maso má sice svojí specifickou vůni a chuť, ale správná a poctivá příprava vám zaručí, že si na něm opravdu pochutnáte. Maso bude po upečení krásně šťavnaté,…
Jemné kari populární v indických restauracích. Je to voňavé a aromatické jídlo se smetanovou omáčkou. Je dobré s bylinkovou rýží, naan chlebem, mangovým čátný a…
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny.Mouku prosijeme s kořením, solí a kypřidlem.Do másla vmícháme vejce a mouku. Rychle a lehce spojíme v těsto. Já jsem musela ještě…
Vsetky koreniny pomalicky, na najslabsom ohni opekame na panvicke (bez oleja), az kym nezmenia farbu a nerozvinu svoju vonu. Najlepsie je opekat ich po jednom, pretoze…
Mrkev a brambory si nakrájíme na plátky, papriku a cibuli na proužky. Do hrnce dáme olej, osmažíme cibuli, přidáme mrkev, brambory, papriku, osmažíme, pak zalijeme…