Játrová paštika à la Leoš

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1000 g jater
500 g vepřového masa (tučnější)
2 cibule
3 stroužky česneku
smetana 30%
sůl
pepř
mletý římský kmín
kardamom
máslo
mandle

Postup přípravy receptu

  1. Maso a játra pokrájíme na kostky a orestujeme na cibulce a česneku (česnek přidáme až na konci, aby nezhořkl). Pak dusíme do úplného změknutí.

  2. Přidáme smetanu a všechno koření dle chuti a opět dusíme do zredukování šťávy.
    Tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka (můžeme i poté propasírovat přes sítko).

  3. Zamícháme posekané mandle dle chuti, které jsme předtím namočili, aby změkly.

  4. Plníme do sklenic, navrch dáme trochu rozpuštěného másla.

Komentáře k receptu Játrová paštika à la Leoš

  • casino casino

    Není játro jako játro, že;-)
    Osobně bych preferoval drůbeží játra:yes:
    Opravdu dusíte maso (vhodný by byl asi bůček) od počátku s játry dohromady?
    ***
    No a pro ty, kteří nemají praktickou zkušenost s cuminem, zkuste dávkování věnovat minimálně stejnou pozornost jako vláda věnuje dostavbě Temelína :-D

    Odpovědět