Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštanové pyré

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 767 kJ /
1 617 kcal
Bílkoviny2,80 g
Tuky117,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 355 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy138,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jedlé kaštany (pěkné a velké) dáme vařit do vody, vaříme 30-40 minut. Pak ještě teplé loupeme z obou vrstev. Pracujeme s horkými, teplými kaštany, z vychladlých jde loupání velmi těžko. Pokud nám vychladnou, zas jejich ve vodě zahřejeme. Očištěné kaštany umeleme na mlýnku na maso, příp. použijeme robot. Krok 2: Maso ochutíme špetkou soli a přidáváme máslo, cukr, šlehačku nebo mléko, vanilkový cukr, rum. Vše podle chuti, příp. podle toho, k jakému účelu pyré chceme použít (hustota). Necháme odstát v lednici. Krok 3: Slané např. nádivka do krocana. Sladké např. palačinky, rolády, šatičky z listového těsta, různé nepečené moučníky, dorty. Krok 4: Chutné je pyré samotné s kopečkem čerstvě ušlehané šlehačky, tehdy pyré protlačujeme přes lis na brambory.

Zveřejněno 22. 10. 2011

Poznámka autora magdalenka

Niekto pripravuje pyré s cukrovým rozvarom - použije miesto mlieka, šľahačky.

Príprava gyštanového pyré je náročná na čas aj na nervy, pridávam pre tých, čo majú zdroj, prípadne ako zaujímavosť.

U nás ho je bežne dostať v obchodoch, takže o jeho prípravu sa ani nepokúšam.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanové pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3KOO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanové pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3KOO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Majka: nemám skúsenosti, preto neporadím. V obchode bežne dostať mrazené pyré - ich technológiu prípravy však nepoznám.
Ale samotná neochutená gaštanová masa (uvarené prelisované gaštany) by mali v mrazničke vydržať dlho bez ujmy.

ahoj, kaštany mám moc ráda, recept jistě zkusím, máte někdo zkušenost se skladování hotového pyré? je možné ho nějak konzervovat- zavařit, zmrazit? díky

Kaštanové pyré z Maďarska prodáváme v obchodě v Ostravě. Rovněž ho rozvážíme po okolí Ostravy. Pyré se nedá posílat poštou, protože se uchovává mražené. Cena 40,- Kč za 250 g. Jsou dva druhy: NATUR nebo s RUMOVOU PŘÍCHUTÍ.
Skoukněte www.obchod-erli.cz. Pyré v e-shopu nenabízíme.

:-K

Pajaska:predvčerom som si pyré nakúpila v Maďarsku, 200 g balenie za slabých 14 českých korún.

Miluju pečené kaštany.Super návod.Ještě jsem pyré nechutnala a ani u nás nikde není.Budu muset vycestovat na ,,Slovač" či do Maďarska.:-K

Gaštany boli tu za 5 euro, 4 euro - 1 kg! Preto je výhodné si kupovať hotové pyré. Niekde možno sú nižšie ceny, ja hovorím o cene v našej Bille. Kúpim však vždy trochu a pečiem, kvôli atmosfére.
Rebuša, nemusíš byť prebehlík, ale ak si prebehneš sem a nakúpiš pol metráka, tak sa ti to určite oplatí...:-D topáčkam v svojom okolí predáš a ešte aj zarobíš...

Já jsem se po něm dívala včera u nás v Lidlu a nenašla jsem ho.Neznám jeho chuť a jsem na ni zvědavá;-)

56Kč je pekná cena, v kolíně na trzích 90kč za kilo..to je teprve hrůza...jinak chut domácího mi připadá geniální :-D

rebeka: mně se to moc nezdálo, člověk nekupuje metrák, že jo:-))

maris:ahojky Maruško..a to je moc:-?:-? mě se ani nezdá, ale nevím, nemá s tím zkušenost:-8

rebeka: Rebi, já jsem je kupovala myslím za 56,-/Kg:-)

magdalenka::-D:-D:-D a čo ja su..azda prebehlík:-?:-D:-D:-D
drahé:-?:-?:-O tu gaštany dostať celkom bezne..ale nevim,koľko si rátajú:-S zjistím..ale asi na to nemám nervy, když čtu ten postup..já su nervák:-8:-D:-D:-D

rebeka: recept je z mojich rodinných, ja sama som sa k realizácii nikdy nedostala, nemám zdroj gaštanov - sú nekresťansky drahé. V detstve nám to mamka robila, ale bola to otročina, sedeli sme aj so sestrou a lúpali a jedovali sa. Spomienku (chuťovú) na to mám dobrú, myslím, že domáce pyré bolo lepšie, ako to, čo kupujeme. Možno je to však spôsobené nostalgiou za dávno uplynulými rokmi.
Rebi, prečo neprebehneš cez hranice k nám, veď to máš kúsok, tu ho je dostať.

magdalenka:a má to takú istú chuť ako pyré kúpené:-? já se na to asi nedám, nemůžu sehnat ani to kupované, som iba zvedavá:-8:-D

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
recepty z kastanoveho pyre, kaštanová omáčka, pyré, kaštanové piré, kaštanového pyré, jedlé kaštany pyré, krém z kaštanového pyré, kaštanový krém recept, kaštanový dort, gaštanové pyré, výroba kaštanového pyré, dort z kastanoveho pyre, kaštanové recepty, kaštanové, kaštanové pyré k masu, jedlé kaštany recepty, kaštanovépyré, gastanove pyre recept, recepty s kaštanovým pyré, moučníky z kaštanového pyre

Suroviny:
kaštan jedlý, voda, cukr moučkový, máslo, šlehačka, cukr vanilkový, rum, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu