

Máslová kuřecí stehna se zeleninou
Suroviny 2 porce
- 2 kuřecí stehna
- 80 g másla
- grilovací koření domácí nebo koupené
- 2 mrkve
- 1 kedlubna
- hrst krášku (čerstvý nebo mražený)
- 1 lžička koření Harmonie chuti
- (grilovací koření obsahuje sůl)
Postup přípravy receptu
Připravíme směs grilovacího koření tak, že smícháme po 1 lžičce mleté papriky sladké i se špetkou pálivé, sušeného česneku, mletého kmínu, dle chuti pepře a bylinkové soli nebo použijeme grilovací koření koupené.
Osušeným stehnům pod kůži vložíme plátek másla a z obou stran je posypeme grilovacím kořením. Vložíme do pekáčku, zakryjeme poklicí a dáme do trouby zapnuté na horní i spodní ohřev, kterou jsme rozehřáli na 170° C.
Po 45 minutách pekáček odkryjeme, teplotu zvýšíme na 200° C a dopečeme 5-10 minut.Očistěnou mrkev a kedlubnu nakrájíme a dáme do nádobí určeného pro mikrovlnou troubu, přidáme plátek másla, koření Harmonie chuti a dáme vlnit na 3- 4 minuty při 800 W. Přidáme hrášek, promícháme a dáme ještě vlnit 2 minuty. Zelenina má výbornou chuť i krásnou svěží barvu.
Podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Používám nádobí z krystalického polymeru, do kterého se masa dávají bez podlévání a po dobu pečení vůbec je neotvíráme. Skvělé na pomalé pečení, maso se dělá ve vlastní šťávě. Je určené pro vaření v MWT a pečení v troubě bez použití horkovzduchu. Snáší teplotu od -25 do + 220°C a není určeno k vaření na žádném přímém zdroji tepla.
Samozřejmě lze péct i podusit zeleninu popsaným způsobem v nádobí, na které jste zvyklí. Někdy dělám brokolici, mrkev, květák nebo jinou .
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Máslová kuřecí stehna se zeleninou
-
Acraj: Vlivem krátké doby vaření si potraviny zachovávají svoji výživovou hodnotu, strukturu, barvu i chuť . Za 20 let nebyla prokázána škodlivost mikrovlné trouby ale je známo, že konkurenční boj je velký a je na každém čemu věří . Hezký večer
-
Recept se mi líbí, ale až na to, dávat zeleninu do mikrovlnky, říká se tomu "mrtvá zelenina"