Zázvorová vepřová plec s nivou a zakysanou smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové nařežeme na plátky a naklepeme je jen sevřenou dlaní, osolíme, dost posypeme zázvorem a obalíme v Solamylu, rychle opečeme z obou stran a vyndáme je na talíř.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové nařežeme na plátky a naklepeme je jen sevřenou dlaní, osolíme, dost posypeme zázvorem a obalíme v Solamylu, rychle opečeme z obou stran a vyndáme je na talíř.…
Kedlubně seřízneme spodní část a pomalu ji sloupneme odspodu nahoru. Malým nožem vyřízneme do kedlubny co nejvíce hluboko kruh půl centimetru od kraje. V kruhu nakrájíme…
Vepřový plátek nakrájíme na kousky. V kastrůlku rozpustíme sádlo a maso na něm na mírném plameni orestujeme. Osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka…
Do misky nastrouháme najemno menší kedlubnu i několik centimetrů křenu, hned přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Vidličkou vmícháme do pomazánky tavený sýr a…
Filety lososa osolíme, potřeme hoisin omáčkou smíchanou s vínem a v uzavřené misce necháme v chladu marinovat. Nejlépe je, když marinujeme do druhého dne, ale pokud…
Na másle zpěníme cibuli a přidáme nahrubo nastrouhané kedlubny. Osolíme a opepříme a podusíme doměkka.Brambory nastrouháme, přidáme vajíčko, sůl a mouku a propracujeme…
Kuře si naporcujeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme mletou paprikou. Naskládáme do pekáče, podlijme kuřecím vývarem, poklademe kousky másla a za občasného přelití…
Kedlubnu nakrájíme na kostičky cca 2x2 cm, salám na 1x1cm, cibuli nadrobno. Na troše oleje osmažíme cibuli spolu se salámem dozlatova, přidáme kedlubnu, koření, mírně…
Hovězí kližku tak jak je okořeníme a zaprášíme moukou. Na rozpáleném sádle orestujeme z obou stran maso a dáme bokem. Do výpeku přidáme na kolečka a na čtvrtky…
Na másle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibulku, přidáme nastrouhané kedlubny a mrkev. Krátce osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme asi 20 minut…
Polievkovú zmes umyjeme a dáme variť do osolenej vody.Pridáme celé čierne korenie a očistený a pokrájaný kaleráb, mrkvu a na malé kúsky nakrájanú brokolicu.Do polievky…
Uzená kuřecí stehna zbavíme kůže a obereme z nich maso. Kůži a špek nakrájíme na drobno a dáme vyškvařit do hrnce.Poté přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou šalotku dosklovata. Přidáme pokrájené osolené, opepřené a mírně pokmínované maso, které za občasného promíchání necháme…
Do hrnce dáme máslo, na kterém osmahneme drobně nakrájenou cibuli a mezi tím si nastrouháme kedlubnu, mrkev, bramboru a pórek na krájíme na malé čtverečky.Chvilku na…
Filety zakápneme olejem, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou.. Rozehřejeme si olivový olej a na něm filety z obou stran opékáme. Přihodíme na hranolky nakrájený…
Kedlubnu, mrkve, zázvor oloupeme a nastrouháme nahrubo.Do hrnce dáme olej a zeleninu na něm asi 4 minuty restujeme. Přidáme majoránku, koriandr, kari, ovesné vločky a…
Máslo si v hrnku necháme rozpustit a osmahneme na něm nahrubo nastrouhanou mrkev s kedlubnou. Zalijeme horkou vodou, přidáme najemno nakrájený květák, cibulovou nať a…
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Tu pak zaprášíme hladkou moukou, kterou necháme zpěnit, přisypeme na velkých slzách nastrouhanou…
Zeleninu nakrájíme na větší kusy.Ve vodě rozpustíme mořskou sůl, přidáme feferonku a do tohoto roztoku naložíme veškerou zeleninu na 24 hodin.Poté scedíme a asi třetinu…
Kedlubny nastrouháme na jemném struhadle, pórek nakrájíme na drobno. Jablka nastrouháme na jemno a česnek prolisujeme.Na oleji krátce orestujeme pórek, jen asi 1 minutu.…
Tvaroh s máslem utřeme do jednolité hmoty ( Farmářský nebo hrudkový vytvoří hrubší strukturu, není úplně hlaďounká). Přidáme prolisovaný česnek, konzervu tuňáka i s…
Očištěnou zeleninu překrájíme na tvary, které se nám líbí, brokolici rozebereme na růžičk. Vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus cca 7 minut. Zeleninu zcedíme…
Na maso: Krkovičku očistíme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme, z obou stran též okmínujeme. V hlubší pánvi rozpálíme olej, na kterém zesklovatíme…
Hrachová kaše nemá moc příznivců. Ale i proto, že hrách má pozitivní účinky na růst a kvalitu našich vlasů, bychom ho měli vzít na milost. Třeba touto velmi jemnou kaší…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Královské chutě: Kate a William jedí skromně. Spokojí se s rajčatovou polévkou nebo těmito lasagnemi se špenátem
Jitka Smutná poradila Jiřině Bohdalové, jak na perfektní zapečené lilky na rajčatech. Fígl je v použití dvou druhů sýra i čerstvé bazalky
Nejlepší kuchaři za měsíc září