Polévka "rychlovka" z papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 15 minut z toho 5 minut vaření pod tlakem 4 porce Pro začátečníky 11 názorů

Suroviny

2 velké cibule
3 menší brambory
1/4 celeru
1/4 kedlubny
kousek pórku
tenký plátek másla
1 smetanový sýr (50g)
sůl
mletý pepř
(čerstvé bylinky na ozdobu:)
petrželka
smažený hrášek nebo na kostičky osmažené 3 rohlíky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kusy, vložíme do papiňáku (tlakového hrnce) a zalijeme 1/2 litrem horké vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu (až začne ventil hodně ucházet) vaříme na slabém plameni 5 minut.

  2. Potom hrnec ochladíme, otevřeme a ponorným mixérem vše rozmixujeme. Dolijeme vařící vodou do množství jednoho litru, dochutíme solí, pepřem, přidáme plátek másla a sýr a necháme 2 minuty provařit.

  3. Podáváme se smaženým hráškem viz foto, nebo se staršími rohlíky nakrájenými na kostičky a osmaženými v pánvi na troše oleje nebo másla.

Poznámka

Pokud budeme vařit v obyčejném hrnci, zelenina změkne za 15-20minut. Jinak postup stejný. Zeleninu můžeme různě obměňovat, můžeme přidat trošku chilli koření, nastrouhat na špičku kávové lžičky muškátový oříšek, nebo je také dobrý mletý zázvor.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka "rychlovka" z papiňáku

Tématické fráze: hovězí polévka v papiňáku krůtí polévka v papináku kuřecí polévka v papinaku jak dlouho vařit polevku v papinaku brokolicová polévka v papinaku vaření polévky v papináku jak vařit zeleninovou polévku v papiňáku hovězí polévka z papiňáku vařime v papinku zeleninová polévka z papiňáku zeleninova polévka v papiňáku hovězí polévka v v papiňáku zeleninové polevky z papuňáku doba vaření v papináku veprova polevka z papiňáku jak dlouho vařit v papiňáku jak vařit polévku v papiňáku jak dlouho se vaří hovězí polévka v papináku jak dlouho varit polivku v papinaku vaření v papináku polévka

Zapomněl/a jsem heslo