Klobásové knedlíčky

tejaja Kuchařka: tejaja

Jiné maso 3 názory

Suroviny

600 g vinné klobásy
1 větší mrkev
2 stroužky česneku
olej
200 ml smetany
250 ml mléka
1 lžíce Solamylu
sůl
pepř
pažitka
300 g zelených dlouhých nudlí
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vytlačíme klobásu a robíme z klobásovej zmesi knedlíčky ( priemer asi 2,5 cm ), ktoré na oleji opečieme zo všetkých strán.

  2. Pridáme na tenké kolieska narezanú mrkvu a cesnak narezaný na plátky a spolu s knedlíčkami ešte krátko opekáme.

  3. Potom prilejeme smotanu a mlieko a privedieme k varu. V malom množstve vody rozmiešame solamyl, pridáme do omáčky a znovu krátko povaríme. Osolíme, okoreníme. Nakoniec vmiešame narezanú pažitku.

  4. Rezance klasicky uvaríme a ocedíme. Na taniere rozdelíme rezance a polejeme knedlíčkami s omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Klobásové knedlíčky

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Já mám zatím s vinnou klobásou jen dobré zkušenosti, takže Teri:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    My byli v Bulharsku a skončili jsme se stejnými obtížemi jako všichni. Ale klobásami to nebylo !!! Většinou to bývá vodou, ve které si umyješ ruce, "omyješ" ovoce, kterou používají v kuchyni v hotelu a kterou zalévají zeleninu. Vinná klobása je v tom nevinně. My jí milujem obalenou jen v mouce a opečenou na oleji. Tato úprava je zajímavá. Až jí budu kupovat, koupím víc a vyzkouším.;-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle taky není dietní ale určitě dobré. Možná konečně způsob, jak bych o vánocích do sebe dostala kousek téhle klobásky. U nás je tradičním mezichodem opékaná tato klobáska a jedině já ji, bohužel, nemůžu ani vidět.:-( Nevím, jestli vám něco řekne pojem "mamájka" z dob, kdy se mohlo na příslib cestovat i do Rumunska do letoviska Mamaia k moři.Pro ty mladé - hygiena tam nebyla nic moc a hodně turistů doplatilo na zakoupení smažené klobásy na ulici - nemusím popisovat detailně,že ne? :-8:-D, ale prostě od té doby mám k těmto výrobkům silnou averzi. Uzené klobásy, čabajky atd mi naprosto nevadí.Ale protože každý rok o vánocích vysvětluju, proč nemůžu ani kousínek, tak zkusím udělat toto - nejdřív na zkoušku a pak uvidíme ;-).Aspoň snad rodina ocení, co všechno musíme podstupovat pro rodinný klid a soudržnost ;-):-D

    Odpovědět

Tématické fráze: mamajka klobasova panenka rumunska kucharka recepty srnčí recepty z klobasovej zmesi co to je mamajka bramborovy knedli s vinnou klobasou knedlicky s vinnou klobasou „mamajka” z rumunska klobásové jídla klobásové placičky rumunsko mamaia vanocní tradicni jidla kralik recepty

Zapomněl/a jsem heslo