

Krůtí roláda s vinnou klobásou a nivou
Suroviny 4 porce
- 1 vykostěné krůtí stehno
- sůl
- pepř
- 30 dkg vinné klobásy
- zelenina:
- hrášek
- mrkev
- kukuřice
- paprika
- 10 dkg nivy
- provázek na převázání
- olej
- popř. lžička hladké mouky (solamylu) na zahuštění výpeku
Postup přípravy receptu
Vykostěné krůtí stehno rozprostřeme, naklepeme, osolíme, opepříme. Vinnou klobásu vytlačíme ze střívka na maso, rovnoměrně rozetřeme.
Poklademe zeleninou (měla jsem mraženou) a nastrouháme na to nivu. Plát masa zavineme, převážeme provázkem.
Na pánvi rozpálíme olej a roládu opečeme ze všech stran. Troubu předehřejeme na 180°-200°C. Roládu vložíme na pekáč, podlijeme vodou a přikryté pečeme 1 hodinu.
Během pečení roládu přeléváme výpekem, který po upečení ještě můžeme zahustit moukou či solamylem. Roládu nakrájíme ostrým nožem na plátky a můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s bramborovou kaší, brambory či za studena s pečivem.
Kdo nemá rád nivu může nahradit eidamem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krůtí roláda s vinnou klobásou a nivou
-
Yanulli
že váháš...potrubní
poštou poslat - je báječný nápad
Děkuji za přidělené bodíky. -
cardanko, to vypadá báječně, že bychom udělaly směnný obchod? Ty plátek roládky a já nebeskou "máňu"
-
Mňam
-
Tak to jsem ještě nezkoušela,musím zkusit
ale vypadá báječně
a krásná fotka
-
Cardanko, roládky jsou u nás velmi oblíbené a ta tvoje vypadá bezvadně, tudíš ti dávám 5.bod
-
To bude dobrůtka
+2
-
Cardanko, tak ta se teda povedla, vypadá báječně...
Nádivky z vinné klobásy u nás letí...