Rychlé pivní tvarůžky
Recept ještě nebyl hodnocenPivo s paprikou a kmínem přivedeme k varu a odstavíme. Přidáme nakrájené tvarůžky a máslo. Mícháme, až se tvarůžky rozpustí. Je-li třeba, ještě je vteřinku nahřejeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pivo s paprikou a kmínem přivedeme k varu a odstavíme. Přidáme nakrájené tvarůžky a máslo. Mícháme, až se tvarůžky rozpustí. Je-li třeba, ještě je vteřinku nahřejeme…
Oloupeme, nastrouháme mrkve, nakrájíme na jemno cibuli. Necháme zpěnit asi 2 lžíce másla, potom přidáme cibuli, mrkev, bujon, sůl, pepř, trochu drceného kmínu a šálek…
Maso nakrájejte na kostky cca 3x3 cm. Cibuli nakrájejte na kostičky. Na sádle restujte cibuli do světle hnědé. Vložte maso a za častého míchání nechte dusit. Přihoďte…
Cibuli nakrájíme najemno, v hrnci ji orestujeme buď na sádle a nebo na másle.Po osmažení dozlatova přidáme zelí i s nálevem, osladíme, okmínujeme a pokud je potřeba,…
Ani ten, kdo nemá rád konzistenci vařených jater, nepohrdne dobře vychucenou omáčkou, kde nejsou na skus znát. Přidejte pořádnou porci rýže nebo domácí knedlík a uvidíte…
Pohanka, známá svými výživovými hodnotami a přirozeně bezlepkovým složením, je skvělou základní surovinou pro přípravu křupavých a chutných krekrů pro ty, kteří hledají…
Každá rodina má svůj oblíbený a osvědčený recept na polévku z kysaného zelí. Do této se přidávají podušené lesní houby a uzenina a polévka je zjemněná mlékem. Pokud jste…
Cukeťák na plech s česnekem, majoránkou, sýrem a uzeninou. Skvělý způsob, jak zužitkovat cuketu ze zahrady a nasytit celou rodinu rychlou a chutnou večeří. Sníh z bílků…
Pomalý hrnec je zde netradičně použit na přípravu špízů, které obvykle připravujeme grilováním nebo opékáním. Špízy z pomalého hrnce jsou dokonale měkké a bez…
Když se spojí tradice s moderní přípravou, vznikne jídlo, které se připraví téměř samo. Dlouhým marinováním vepřová plec nasaje chutě a vůně koření, v pomalém hrnci se…
Řádně očištěné a pokrájené houby uvaříme v 1 litru vody. Vyjmeme a necháme odkapat. Vývar z hub uchováme. Na pánev dáme olej nebo sádlo a vložíme nadrobno nakrájenou…
Do hrnce dáme pařáček na knedlíky, přidáme vodu a uvedeme k varu. Květák rozebereme na růžičky, očistíme, dáme na pařák a přikryté pokličkou vaříme 5minut. Poté květák…
Kotlety naklepeme, nařízneme, osolíme a na oleji po obou stranách dozlatova opečeme. Vyjmeme je, do tuku přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zasypeme paprikou,…
Do mísy dáme všechny suroviny na válečky, všechno důkladně promícháme a necháme chvilku uležet (cca 15 minut).Sýrové nitě rozdělíme na 4 díly. Rošt fritézy pomastíme…
Gnocchi připravíme podle návodu a trochu zakápneme olejem, aby se neslepily. Na oleji osmažíme na větší kostky nakrájenou slaninu, vyjmeme z výpeku, vložíme do něj…
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso…
Ovesné vločky smícháme s Vegetou a zalijeme 1 dl horké vody nebo mléka, promícháme.K mletému masu přidáme vejce, sůl (pozor na to, sůl je i ve vegetě, ať nepřesolíme),…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto - viz poznámka. Těsto je spíše řidší konzistence. Po zadělání ho necháme vykynout.Můžeme použít i domácí pekárnu, kde se jako první…
Krátce orestovaný jemně pikantní pórek dodává polévce výraznější chuť. Zalijeme ho vývarem, přidáme mrkev a brambory a ochutíme kmínem. Na závěr do polévky zamícháme…
Do zásoby na zimu nebo třeba i s sebou na letní dovolenou. Zavařené maso můžeme využít na mnoho způsobů při různých příležitostech. Nejprve jej s kořením uvaříme v…
Italská klasika s českou vůní, to je krémové rizoto s lesními houbami. Příprava si vyžádá vaši plnou pozornost, ale výsledek stojí za to. Za jemné, voňavé, krémové a…
Vepřové maso na houbách je oblíbená česká klasika. Můžeme si ji vychutnat i bez lesních hub, když je nahradíme žampiony a hlívou. Jejich chuť doplníme pórkem, chilli…
Vydlabanou cuketu, naplněnou směsí ze žampionů, šunky a tvrdého sýra dochutíme kmínem a pažitkou. Náplň zabalíme do plátků slaniny. Dozlatova upečené zapékané cukety…
Cibuli nejdříve oloupeme a pokrájíme. Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo, v něm osmahneme cibuli, přidáme maso, mletou sladkou a pálivou papriku a vše krátce osmahneme…