Vepřové kostky v zeleninové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a vše osolíme a opepříme a necháme chvilku odležet. Do hrnce si dáme asi 2 lžíce oleje a opečeme na něm do zlatova…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a vše osolíme a opepříme a necháme chvilku odležet. Do hrnce si dáme asi 2 lžíce oleje a opečeme na něm do zlatova…
Pokud jste nasbírali v lese košík plný čerstvých hub a hledáte pro něj využití, můžete připravit smetanovou houbovou polévku, dochucenou štiplavým octem a zahuštěnou…
Kachnu omyjeme, uvnitř trup mírně osolíme, opepříme a vložíme kousky jablka bez jádřince, bobkové listy, nakrájenou cibuli a česnek.Poté kachnu po obou stranách posypeme…
k vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut. Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1,5…
Syrečky si pokrájíme na malé kousky a zalijeme je poté smetanou, cca 5-8 lžic, vše ale podle tuhosti a množství syrečků.Nádobu uzavřeme na 1-2 dny do chladu.Pak do…
Nevykostěného králíka rozložíme na plát, lehce osolíme a okmínujeme celým kmínem. Vysteleme směsí bůčku a slaniny. Ledviny zabalíme do plátku slaniny a vložíme na směs.…
Zapékací nádobu vysteleme plátky anglické slaniny, na ni položíme naklepané plátky krkovičky, opět slaninu a zasypeme proužky cibule a plátky česneku. Opět zakryjeme…
Cibuli nejdříve oloupeme a pokrájíme. Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo, v něm osmahneme cibuli, přidáme maso, mletou sladkou a pálivou papriku a vše krátce osmahneme…
Na troše oleje a kousku másla krátce osmažíme šalotku, česnek a přidáme pastu. Pak vložíme nakrájené a očištěné žampiony, orestujeme a podlijeme vínem. Dusíme ve víně do…
Na sádle osmahneme cibulku a česnek, namočíme si houby cca na 15 minut do misky s vodou, aby nabobtnaly. Když máme cibulku a česnek dozlatova, tak přisypeme půl hrnku…
Nejprve z medu, sójové omáčky, worcesteru, mleté papriky, citronové šťávy uděláme marinádu-vše smícháme a dáme na moment povařit.Maso nakrájíme na nudličky, dáme ho do…
Cibuli nakrájíme najemno, v hrnci ji orestujeme buď na sádle a nebo na másle.Po osmažení dozlatova přidáme zelí i s nálevem, osladíme, okmínujeme a pokud je potřeba,…
Hovězí srdce je jednou z neobvyklých surovin moderní kuchyně, nicméně, měli bychom mu dát určitě prostor. Je velmi výživné, málo tučné a chutí připomíná zvěřinu. Ve…
Do zásoby na zimu nebo třeba i s sebou na letní dovolenou. Zavařené maso můžeme využít na mnoho způsobů při různých příležitostech. Nejprve jej s kořením uvaříme v…
Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.Brambory oloupeme a pokrájíme na silnější plátky, které v míse promícháme se solí, drceným kmínem…
Nádivka je skvělým doplňkem třeba pečeného kuřete, ale zároveň ji můžeme připravit i samotnou. Směs, ve které propojíme chutě žampionů a uzeného masa doplní tradičně…
Kuřecí prso prořízneme podélně ale nedořízneme konec, rozevřeme a proklepeme jemně rukou aby se udělal velký plátek.Osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, přidáme okurku,…
Drožďová pomazánka má specifickou chuť, ale obsahuje také množství vitamínu B. Chutná lépe po uležení v chladu, proto, pokud máte mezi strávníky odpůrce kvasnicové chuti…
Prosté a jednoduché jídlo našich předků, bramborové placky s česnekem, vychází z toho, co měly hospodyňky zrovna ve spíži. Brambory, česnek, vejce, sádlo, to vše se v…
Pomalu pečené kuře s nádivkou a kapustičkami je dobrota na nedělní oběd. Díky nízké teplotě a pomalému pečení zůstane v mase více šťávy. A díky mřížce se maso nikde…
Vylepšený vepřový guláš s nádechem divočiny voní po jalovci a díky přípravě v tlakovém hrnci je hotový opravdu rychle. Nejlépe chutná druhý den, kdy se chutě dokonale…
Pomalu pečená husa s jablky a medem je lahůdka, která spojuje jemnost husího masa s nasládlou chutí karamelizovaných jablek a medu. Tento tradiční pokrm se peče dlouhé…
Štiku zbavíme šupin, opláchneme a vysušíme ji papírovou utěrkou. Kůži nařízneme po délce po 1 cm a to 1 cm od vrchu až 1 cm dole na každé porci. Osolíme, okmínujeme, …
Do mletého masa zapracujeme sůl, česnek, mletý pepř, drcený kmín, vajíčko a strouhanku. Anglickou nakrájíme na nudličky, cibuli na céčka, šunku a uzený sýr na hranolky …