Kadlíkovo kuřátko

Kadlik Kuchař: Kadlik

Doba přípravy: 1 hodina oběd a večeře pro dva Drůbeží maso 31 názorů

Suroviny

1 kuře
kilo drobnějších brambor
2 lžíce másla
mrkev
celer
cibule
cuketa
pórek
lilek
houby (mám v mražáku)
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na jeden plech jsem nasypal drobné vydrhnuté brambory, aby zakryly plochu plechu, i se slupkou, trošku podlil, pokmínoval, přidal trochu tymiánu.

  2. Na brambory jsem položil rozpůlené osolené kuře, posypal paprikou a strčil do vyhřáté trouby.

  3. Zatímco se tohle peklo, očistil jsem zeleninu a všechnu nakrájel na větší kousky, drobnou cibuli nechal vcelku. Promíchal, přidal hrst hub, trošku podlil, přidal máslo a vrazil na druhý plech za první dávkou do trouby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 513 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kadlíkovo kuřátko

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    ja to davam najednou a jeste pridam rajcatka papriky a porek misto cibulky no bomba a nekdy aji bez brambor jen ciste moc zeleniny no neni ci dodat,:-D

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Před chvílí jsem tuto dobrotu dopekla. Místo kuřátka jsem dala krůtí řízečky. Máme to nazítra k obědu, ale nevydržela jsem a ochutnala alespoň zeleninu a brambory a je to super :yes::-pDávám také bodík.:-D

    Odpovědět

  • Radula Radula(neregistrovaná)

    :-):-):-) vypadá to LUXUSNĚ !!!! URČITĚ VYZKOUŠÍM;-)

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Tak to vypadá bombově,tož posílám ti bod do teho Hodonina;-):yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Kadlíku:yes::yes:pochutnali jsme si,je to bezva bašta;-):yes::yes:a určitě jsem nedělala naposledy:-D
    jenom mě zmátlo,jak jsi napsal,žes tu zeleninu dal na druhý plech...:-Otak jsem ji dala na druhý plech,ale ono to mělo být asi přidáno j tomu kuřátku a bramborám,že;-):-?:-D
    jsem to ale ťululum:-D:-Dneva,aj tak to bylo výýýbornéé:-8:-p;-):yes:
    přidávám foto,další bodík už nelze:-//:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Také dělávám podobně(nedávám porek)a je to príma bašta z jednoho pekáčku:-p+15:yes:Kdyby to pekl můj manžel a odskočil by si na dvě,asi by vyhořel barák než by zvládl první a poslední:-O:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    No, kuřátko na zelenině s houbami je šťavnatá pochoutka,dělávám také.Super.:-p:yes:
    Phamko,,stará Retigová" ve své kuchařce :,,Vraž do toho dvacet vajec":-D;-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Kadliku, moooc hezky si to napsal! A fotky jsou taky parádní, nemůžu se nepřidat ke chvále. :yes::-)) +13

    Odpovědět

  • zizala zizala

    V jednoduchosti je krása, v tomto případě i chuť :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Kadlík, dobrý - já mám také nějaké kilo z vlastní zahrádky, ale přitom ještě musím dokoupit nějaké množství - u nás cca 2 metráky na zimu, takže prozkoumám sklep, zda tam najdu i ty naše "ekologické ze zahrádky:-D", ale recept je opravdu:yes::-p

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Kadliku, vypadá to vážně dobře:yes::-p:-))jinak jsi docela hrdina, já bych tedy od plotny na "dvě" neodešla, myslím, že bych se vrátila a ne že servírovala, ale našla spáleniště:-D:-D:-D:-D:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik(autor receptu)

    Jenom pro upřesnění, ty brambory mám z vlastní zahrádky, takže jsou natolik kvalitní, že je můžu v té slupce péct i teď.. :-))

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    tedy ten receptík je:-p:yes:,jen ty brambory teď na jaře nejsou nic moc:-O, takže bych se bála je dávat i se slupkou, ale pokud koupím nové, nebo v krámě ty lepší;-), tak vyzkouším:-!Jinak já su taky Moravačka;-),fandím, jak v receptech, tak i ve fotogaleri:-!:yes: šikovný kluk;-) (né, pán:-D), ale umí a to se hodnotí:-!:-)):-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Tiež rada pečiem zemiaky so šupkou - pravda - iba vtedy, ak sú zemiaky pekné, bez šedých fľakov pod šupkou...Zvyknem ich tak aj opekať. Najprv vydrhnuté uvarím (v šupke), potom pokrájam a opekám na panvici na oleji. Predtým som ich šúpala, ale teraz sa mi nechce a sú tam vraj vitamíny...

    Odpovědět

  • Hell. Hell.

    Phamko koukám že seš veselá kopa, viď :-D Nejen americké brambory, ale i ty české se přec pečou se šlupkou ať na plechu nebo v popelu na podzim po ohníčku, viď že viď :-)) u nás doma se velice ujaly argentinské brambory (to argentinské hovězí si tedy musíme odpustit :-() a ty tedy jíme i s tou šlupokou. Vařené bych asi se šlupkou nesnědla, ale pečené klíďo :yes:

    Kadliku i další varianta na zmrazené zelenině je koukám prudce jedlá :yes::-p:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: stare kuchařky retigova houba kuřátko kuřatko kuřátko houba houby kuřátka kuře v popelu kuřátko recepty kuřátka houby kuřátka houby recept houby kuřátka recepty kadlikovo vareni kuřátko na zelenině kde koupím baby kuřátko kuře pečené v popelu recepty z hub kuřátek kadlikovi dobroty stavnate.kuratko na zelenině houby kuřátko jedle recept roláda z rabbitu houba kuřátka