Bramborové klobásy

HankaPu Kuchařka: HankaPu

Bramborová jídla 19 názorů

Suroviny

750 g vařených brambor
300 g uzeného masa nebo uzeniny
150 g hrubé mouky
100 g strouhaného tvrdého sýra
100 g sádla nebo másla
2 vejce
1 lžíce škrobové moučky
3 stroužky česneku
drcený kmín
muškátový květ
hladká mouka na vál
sůl
olej na smažení
špejle
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory prolisujeme nebo nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme máslo nebo sádlo, mouku, škrob, vejce, mleté uzené maso nebo uzeninu, strouhaný sýr, prolisovaný česnek, okořeníme kmínem a muškátovým květem, osolíme a dobře propracujeme.

  2. Tvoříme válečky, stočíme je na způsob vinné klobásy, propíchneme je špejlí, obalíme v mouce a dočervena na oleji opečeme. Jsou dobré teplé i studené.

Poznámka

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 239 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové klobásy

  • Margita Margita(neregistrovaná)

    kori: Tak to by me zajimalo, kde jste takovou blbost vzala. U nas by nikdo nic nedal do strev, ktera nejsou vymyta a to poradne.

    kori:

    kori:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-ONo toto mi úplně uteklo:-8Moc hezké foto i hotová bašta:-p+26:yes::-K

    Odpovědět

  • kori kori(neregistrovaný)

    Originál romská goja se nacpe do nevymytých střívek,jinak to prý není ono.Takže pozor kdo vás hostí:-)

    Odpovědět

  • Ivana63 Ivana63

    Hani, já tento recept znám od babičky, která je dělávala na slano i na sladko a rozhodně to nemá nic společného s goja, to jsem taky ochutnala na Slovensku také dobrota, ale toto je přece jen něco jiného a je to velká mňamka:-). Dík za připomenutí, co nejdřív uvařím:-K. Dávám bodík:yes::yes:

    Odpovědět

  • verka verka(neregistrovaná)

    Ahoj bohuzel toto nejsou goja!Tady je pravy recept http://www.romskakucharka.com/ ;-)

    Odpovědět

  • mirek filo mirek filo (neregistrovaný)

    to je prave romske jidlo :yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Hani, to mně taky uteklo,:-O ale už je v oblíbených a Tobě patří +:yes:, krásné fotky:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Zase jeden krásný recept, který mi v létě unikl... Hani, vypadá to tak báječně...:-p Jako tradičně máš fotky k "spapání"!!

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Haničko,to je krásné,fakt to vypadá jako klobásky.Dávám Ti bodík a někdy to zkusím.:yes::yes::-))

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu(autorka receptu)

    Já sice nevím odkud recept pochází, opsala jsem ho od maminky Lenky /ne mojí/:-D:-D a můžu říct, že je to fakt moc dobré i studené.:yes:

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Tady je pěkný recept na "goja" http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=24424 ;-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Tak goja znám taky a máte pravdu, je to od našich drahých tmavých spoluobčanů, vůbec mne to ale nenapadlo, když jsem to viděla:-O.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Nádhera!:yes:+

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Taky ukládám,to by jednoho nenapadlo,může to být dobrota :-O:-O,podle fotky -skvělé :yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    souhlas s Terezkou - goja - velmi velká dobrotka i u nás to je výrobek typický pro romské spoluobčany :yes:

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: bramborové klobásy goja recept bramborová klobása romske jídlo goja romske recepty goja jídlo goja romské jídlo romska jidla klobásy recepty recept na goja pokrm goja recept gója bramborové recepty romské jídla jídlo goja romského jidla goja bramborové klobásy recept jídlo z klobás cikanske klobasy romska jidla goja

Zapomněl/a jsem heslo