Moje slané tyčky se zakysankou a bylinkami
Recept ještě nebyl hodnocenZ mouky kterou promícháme s práškem do pečiva, rozpuštěné Hery, žloutku, nastrouhaného sýra, soli a zakysané smetany a vypracujeme vláčné těsto.Uděláme si kouli, kterou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z mouky kterou promícháme s práškem do pečiva, rozpuštěné Hery, žloutku, nastrouhaného sýra, soli a zakysané smetany a vypracujeme vláčné těsto.Uděláme si kouli, kterou…
Ze všech ingrediencí vymícháme šlehačem hladké těsto.Ve vyhřátém oplatkovači pečeme oplatky, dávám 1 lžíci těsta, oplatky jsou velké asi jako šálek.Pokud použijete…
Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě ochucené drceným kmínem doměkka. Poté scedíme, přidáme majoránku, vlijeme mléko a brambory rozšťoucháme na kaši…
Jednoduchý recept na rychlou svačinku, kterou si děti po prvním ochutnání budou vyžadovat už pravidelně. Párky v listovém těstě využijete i na oslavy nebo výlety a…
Máte chuť na dobrou českou polévku? Vsaďte na klasiku našich babiček a ochutnejte tuto výbornou bramborovou polévku s houbami, zahuštěnou smetanou a podávanou s…
Pečená kuřecí stehna patří mezi tradiční a jednoduché pokrmy, které připravíme jak ve všední, tak i sváteční den. Dobře dochucené a ideálně propečené kuřecí maso potěší…
Rybí filé nakrájíme na kostky. Bylinky omyjeme a nasekáme. Olej vyšleháme s hořčicí, nasekanými bylinkami, šťávou z citronu, solí a mletým pepřem. Kostky filé namočíme…
Květákový nákyp je lahodné a zdravé jídlo, které potěší milovníky zeleninových pokrmů i ty, kteří hledají lehčí variantu klasických zapečených jídel. Nadýchaná chutná…
Máslo s olejem rozehřejeme v hrnci, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme vývar a řádně rozmícháme dohladka, přivedeme k varu.Přidáme kmín, houby a posléze i…
Ze slaniny oddělíme pár plátků a odložíme je na dozdobení polévky. Zbytek slaniny nakrájíme nadrobno a na kousku másla ji orestujeme.Mrkev nastrouháme najemno, brambory…
Očištěné a vykuchané ryby povaříme a vychladlé obereme a nameleme na masovém mlýnku.Kdo nemá rád moc mleté, může maso jen obrat - nemusíte mít strach, když tam zůstane…
Smícháme olej, kari, pepř, sůl, kmín, česnek a pořádně vetřeme do kuřecích stehen. Dáme do pekáče, poklademe cibulí, podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dáme…
Všechny suroviny (semínka vcelku, nemletá) smícháme a necháme hodinu odležet.Vytvarujeme 4 kaiserky, nařízneme křížek, potřeme vajíčkem a posypeme sezamem či tím, co…
Nakrájenou cibuli usmažíme v pánvi, přendáme do PH a přidáme nakrájené maso, koření, skleničku vody a pomalíme necelé 3 hod. V polovině pomalení přidáme mističku vývaru…
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme maso pokrájené na kostky, které osmahneme, okořeníme, přidáme protlak a podlijeme vodou. …
Brambory oloupeme a povaříme pár minut ve vodě. Vymažeme pekáček olejem a dáme vrstvu na plátky nakrájených brambor, které posypeme drceným kmínem, sladkou paprikou a…
Maso hezky očistíme, aby nikde nic nepřečnívalo a neviselo.Koření a pragandu smícháme a ve vzniklé směsi důkladně obalíme maso.Zavakuujeme a necháme 10-14 dní v lednici.…
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Dáme do mísy, přidáme mouku, drcený kmín, pepř, sůl a promícháme.Na sádle osmažíme cibuli do růžova a maso na ní opečeme.…
Dušené houby jsou chutným základem mnoha houbových jídel. Zde jsou připravené společně s kuskusem, což je spařená a do kuliček tvarovaná krupice z pšenice, ječmene nebo…
Do zásoby na zimu nebo třeba i s sebou na letní dovolenou. Zavařené maso můžeme využít na mnoho způsobů při různých příležitostech. Nejprve jej s kořením uvaříme v…
Italská klasika s českou vůní, to je krémové rizoto s lesními houbami. Příprava si vyžádá vaši plnou pozornost, ale výsledek stojí za to. Za jemné, voňavé, krémové a…
Houbový Kuba je tradiční český pokrm, který spojuje vůni sušených hub a směs aromatických koření, jen je zde místo krup použita pohanka. Výživný, chutný a snadno…
Krémový kuřecí tokáň se smetanou je skvělou volbou pro rodinný oběd. Jemné kuřecí maso dušené s cibulí, česnekem, a kořením, zalité vínem a smetanou můžeme podávat s…