Zelnáčky

sebena Kuchařka:

Slané pečivo 23 názorů

520

Suroviny

300 g tmavé žitné mouky
150 g pšeničné mouky tmavé
2 lžičky soli
kmín
pepř
1 cibule
300 g kysaného zelí
100 g anglické slaniny
250 - 300 ml vody
20 g droždí
špetka cukru
olej cca 1 dcl
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme do zlatova na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou slaninu, osmahneme a přidáme zelí, opepříme a pět minut restujeme.

  2. Do ohřáte vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr a trochu mouky a necháme nakynout.

  3. Do mísy nasypeme mouku, sůl, kmín a přidáme nakynuté droždí. Dobře zamícháme, poté přidáme zelí a zapracujeme ho do těsta. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.

  4. Když těsto vykyne tak si ho rozdělíme na menší části, které vytvarujeme dle vlastní fantazie. Pokropíme vodou a posypeme buď kmínem nebo jinými semínky a dáme péct do vyhřáté trouby cca 15 min.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelnáčky

  • rimanka rimanka

    Dekuji za skvely recept. Pred chvili jsme si je s manzelem dali k veceri . Vyborny k pivu. Urcite zaradim do rodinneho receptare.

    Odpovědět

  • Lentilka Lentilka

    V létě jsem je pekla v kamnech a mohu jen potvrdit, že byly (houstičky)moc dobré.Nejprve vždy recept vyzkouším a pak až chválím! Tak díky moc za recept a posílám zasloužený bodík!:yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Ivonko!právě jsem je dopelka a už je dlabu i teplé.Doufám,že jsem ti nesprznila recept,ale nebyla doma slanina:-/,tak jsem pokrájele škvarečky a dala je do toho.Vím,že jsou tu recepty i se škvarkama,ale tenhle mně zaujal tak jsem zkusila udělat.:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Dnes jsem je před hodinou upekla a manžel sedí, láduje se jimi u televize a strašně mu chutnají :-). O sobě ani nemluvím, já ochutnala 4 kousky (stejně mi to nikdo neuvěří, že Jani?) :-) Tak jsem je postavila před něho a šla raději do jiného pokoje, abych je necítila a nesnědla :-) Nesmím, musím se držet trochu zpátky od pečiva, ale je to fakt těžké :-( Bohužel stále mi ještě chybí foťák :-(, jinak bych přidala fotečky

    Odpovědět

  • sebena sebena(autorka receptu)

    Holky vy jste šikulky:yes: máte to moc hezké a jsem moc ráda že vám chutnalo, u nás se po nich taky vždycky jen zapráši:-p

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Sebeno:-)tak jsem je vyzkoušela(těsto jsem míchala a pak nechala kynout ve vypnuté DP)a byli úžasné:-p:-p.Jemné,nadýchané,..no zkrátka jsme je snědli na posezení a nic nezbylo:-8.Vyzkoušela jsem různé tvary a nejvíc nám chutnali malé pletýnky,rohlíky a malá kolečka.Sypala jsem drceným kmínem a hrubou solí a synkovi jsem neřekla že je tam kys.zelí;-) a slupnul 2housky a ještě se oblizoval:-p.Dnes se u nás náhodou stavil kamarád a přítel všeho dobrého:-p a mlaskal nad ještě teplými zelnáčky a chválou nešetřil;-).A tak chválu přeposílám a k tomu ode mě boďku:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Odskúšané, mala som radšej robiť z dupľovanej dávky v tej rokli...:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ilonko, supr:-D:-)):yes:rozchechtala si mě:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Upečeno ze 2 dávek - mohla jsem to míchat "v rokli kolotočem" :-D :-D :yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Ivono, už mám zelňáky v oblíbených:-p a zcela jistě je brzy vyzkouším.;-);-)
    ZAslouží si bodíka.:-)):-!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • sebena sebena(autorka receptu)

    je to opravdu bez vajíček....

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Je možné, že tam vejce opravdu být nemusí. Sebena vejce nepoužila ani v podrobném postupu, tak to dělala asi bez vajec.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Honem - POMOC - tam nejdou vejce:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    KRÁSA!!!To nemôže byť nedobré!
    Všetko, kde je kyslá kapusta, milujem! (Žiaľ, už kapustu nemám, musím do obchodu.)
    :-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já se taky přidávám s bodíkem, je to k sežrání!:-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo