Buřty na světlém pivku
Recept ještě nebyl hodnocenBuřty na světlém pivu jsou pochoutkou nejen na oslavu, ale zasytí i jako vydatná večeře. Do pekáčku naskládáme cibuli s buřty, okořeníme a podlijeme oblíbeným pivem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Buřty na světlém pivu jsou pochoutkou nejen na oslavu, ale zasytí i jako vydatná večeře. Do pekáčku naskládáme cibuli s buřty, okořeníme a podlijeme oblíbeným pivem.…
Zapečené těstoviny spojují bohatou chuť masa, jemnou smetanovou texturu a křupavou zapečenou vrstvu. Tento recept je ideální pro rodinný oběd nebo večeři, protože je…
Kapustu si nakrájíme na nudličky, jako krájíme zelí, cibuli na malé kousky, slaninu na menší čtverečky, maso na proužky. Do hrnce dáme sádlo se slaninou, necháme jí…
Maso a brambory nakrájíme na větší kostky. Rozehřejeme sádlo a maso necháme zatáhnout. Přidáme papriku, kmín, sůl a pepř. Podlijeme vývarem jen do poloviny masa a dusíme…
Rozebereme květák na růžičky, omyjeme. Necháme stranou trochu drobných růžiček (opravdu jen ty drobounké, z konců), košťál rozkrájíme na kousky, (dřevnaté kusy vyhodíme)…
Brambory oloupeme, cuketu umyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme přebytečnou vodu, osolíme a opepříme, přisypeme mletý kmín a majoránku. Poté přidáme vejce…
Makrely rozmrazíme, zbavíme hlavy, ocasu a rozkrojíme podél páteře na polovinu. Páteř opatrně vyřízneme, makrelu očistíme, omyjeme a papírovou utěrkou do sucha osušíme.…
Na vetsi kus alobalu si polozime brambory na kolecka, posypeme korenim na brambory nebo jen sul a kmin. Pak polozime rybu, posypeme rybim korenim a troskou tymianu, ale…
Houbová omeleta je perfektní letní či podzimní pokrm, který příjemně zasytí, ať už ke snídani, obědu či večeři. Vůně hub v kombinaci s nadýchanými vejci tvoří dokonalou…
Maso nakrájíme na kostky cca 5 cm, cibuli a kapii na kostičky, jarní cibulku na kolečka, česnek prolisujeme.V pánvi na troše oleje maso zprudka opečeme ze všech stran a…
Omyté a osušené filé osolíme a okořeníme. Lehce pokapeme citronem a necháme chvíli odležet.V pánvi rozehřejeme olej a filé opečeme kůží dolů asi 3-4 minuty. Otočíme,…
Lososa omyjeme, lehce osolíme a posypeme mletým kmínem. Brokolici rozebereme na růžičky a batát nakrájíme na hranolky.Batát s brokolicí dáme do jedné přihrádky parního…
Steak nakrájíme na malé kostičky. Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme. Cibuli rozkrojíme, sloupneme a nakrájíme na měsíčky. Očištěný česnek utřeme se solí nebo…
V hrnci na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, zasypeme ji mletou paprikou a lehce osmahneme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, vše zalijeme vývarem a…
Ingredience na marinádu vyšleháme metličkou. Kuřecí spodní stehýnka opláchnout, osušit a naskládat do marinády, musí být celá obalená. Nejlépe přes noc, nejméně tři…
Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle necháme zesklovatět. Přihodíme houby, všechno koření a chvíli restujeme.Zalijeme tak do 3/4 vývarem a…
Připravte si podle našeho receptu opravdu syté jídlo z vepřového masa. Dobře propečené vepřové je pro zachování šťavnatosti špikované špekem. Spolu se zelím, či okurkou…
Zapomeňte na mnohdy nevalnou chuť dušené mrkve ze školních jídelen a připravte si podle našeho receptu rychloverzi skvělého jídla. Použitím mletého masa a dobrým…
Pokud se řadíte mezi milovníky omáček a hub, pak musíte vyzkoušet smetanovou omáčku s hlívou a žampiony. Hlíva dodá omáčce tu správnou houbovou chuť a vy si ji můžete…
Tento recept dokonale propojuje jedinečnou chuť jater a slaniny, které se pozvolna dusí s mrkví, hráškem a jablkem. Tyto ingredience nejen obohatí pokrm svou chutí, ale…
Muchomůrka růžovka neboli masák je u nás hojně rostoucí jedlá houba, která svou chutí hravě nahradí maso, a tak se hodí do gulášů a omáček. Vyzkoušejte z ní uvařit…
Křupavé dýňové placičky jsou skvělým způsobem, jak využít dýni jinak než do polévky. Stačí nastrouhat dýni a brambory, ochutit česnekem a majoránkou a osmažit dozlatova.…
Daňčí maso dušené na červeném víně s cibulí, česnekem a voňavým tymiánem je skvělou volbou pro vydatný sváteční oběd. Díky pomalé přípravě se maso krásně rozpadá a…
Sýr vložíme do sekáčku a najemno ho nasekáme. Pokud je v dokonale vyzrálé fázi, postačí ho důkladně rozmačkat vidličkou. Promícháme se změklým máslem tak, až je…