Mleté maso na kari v kokosové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenIntenzivní vůně a spousta koření, to jsou charakteristické znaky indické kuchyně. Zkuste uvařit mleté maso s omáčkou z kokosového mléka, kde zajímavě kořeněnou chuť…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Intenzivní vůně a spousta koření, to jsou charakteristické znaky indické kuchyně. Zkuste uvařit mleté maso s omáčkou z kokosového mléka, kde zajímavě kořeněnou chuť…
Bylinková rýže se žampiony je lehký pokrm, který zaujme svou jednoduchostí i plnou chutí. Kombinace čerstvých bylinek a restovaných žampionů dodá rýži jemnou, ale…
Roztíratelný domácí sýr připravíme snadno a za pár minut. Stačí tvaroh, trochu másla jedlá soda a oblíbená surovina - například česnek, klobása, nebo žampiony.
Pokud připravujete ke štědrovečerní večeři smaženého kapra, zkuste ho někdy obalit v kukuřičných lupíncích. Při smažení je potřeba opatrnosti, lupínky se rády připalují.…
Maso i brambory pokrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. Vše smícháme v míse s kořením a připravíme si i 4 větší kusy alobalu, které vymastíme sádlem.Na každý kus…
Batát ošúpeme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Rozmixujeme a vmiešame lístočky saturejky.Pstruha osolíme a obalíme v zmesi mletej papriky a rasce.…
Maso opláchneme, osušíme. Posypeme staročeským kořením, solí, pepřem a vložíme do pekáčku na nakrájenou cibulku (na kostičky). Necháme chvilku proležet a pak pečeme do…
Hlívu nakrájíme na proužky. Podusíme ji na oleji s celým česnekem, solí a kmínem cca 8-10 minut. Hlíva musí být měkká a všechna tekutina odpařena. Poté ji necháme…
Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Zasypeme mletou paprikou, premiešame, vložíme mäso nakrájané na menšie kúsky a opäť premiešame. Osolíme, okoreníme…
Do plátků krkovice prokrojíme kapsu. Maso opatrně naklepeme, kapsu zevnitř potřeme hořčicí, posolíme, pokmínujeme. Plníme plátkem slaniny a okapaným zelím. Naplněné…
Na sádle si osmažíme cibuli nakrájenou na půlměsíčky do sklovita, přidáme maso, které upravíme na stejné kousky, prosolíme a přidáme drcený kmín, necháme zprudka opékat,…
Omytou a osušenou tresku nakrájíme na porce. Smícháme marinádu z oleje, citronové šťávy, bylinek a koření do hladké emulze. Necháme uležet nejméně dvě hodiny.Na pánvi…
Nakrájíme si jarní a červenou cibulku na malé kostičky, osmahneme na sádle. Když cibulka zesklovatí, přidáme směs na svíčkovou.Nakrájíme kuřecí maso na kostičky /…
Na sádle opečeme špek a cibuli, když cibule zezlátne, přidáme mrkev a celer a opékáme asi pět minut. Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, mletý kmín, nové koření,…
Kuřecí kousky omyjeme a osušíme. Podle slanosti vývaru kousky osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Do studeného vývaru přidáme česnek podle chuti a vložíme maso tak,…
Kdo dela s cibuli orestuje cibulku, pridame ryzi a smazime do zhnednuti, pote cesnek, prosmazime spolecne a pridame rajcatovy protlak. Zalijeme 2 hrnkama vody, osolime a…
Podle receptu připravíme velmi jednoduchý a poměrně rychlý pokrm. Na pánvi osmahneme krájený špek s cibulí a přimícháme moučné nočky, uvařené ve vodě s houbami.…
V kastrolku roztopíme polovinu másla, přidáme nakrájené žampiony, sůl, pepř, kmín, petrželku a dusíme.Z druhé poloviny másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme…
Vepřový bůček nepatří mezi druhy masa, které bychom měli konzumovat často, ale jednou za čas nám neuškodí. S křupavým chlebem a kyselými okurkami se hodí jako pohoštění…
Udělat opravdu dobrou vepřovou kýtu, aby maso nebylo tuhé a zůstalo krásně šťavnaté je někdy oříšek. Nechte ochucené maso nějakou dobu odležet, udělá to s ním divy.…
I velmi jednoduchá jídla mohou být lahůdkový pokrm. Brambory, které dobře ochutíte a upečete dozlatova budou výbornou večeří, nebo lehkým obědem. Přidejte k nim…
Omytá a osušená stehna osolíme. Smícháme trochu oleje s paprikou a stehna potřeme. V pánvi rozehřejeme olej a stehna zprudka opečeme z obou stran, nejdříve kůží dolů.K…
Nádherně jemná smetanová polévka z cukety. Vařená vejce a opečená slanina přidají polévce nejen na chuti, ale dodají tělu i porci bílkovin. Díky tomu vás polévka…
Maso, knedlík a zelí jsou už léta českou klasikou. Zkusme si ale kysané zelí připravit trochu jinak, zjemněné smetanou a provoněné koprem. Podávat ho pak můžeme klasicky…